Ο κοροναϊός «χτυπά» και τις αθλητικές διοργανώσεις

23:41 29/2/2020 - Πηγή: In.gr

Την ώρα που ο κοροναϊός με τρομακτικό ρυθμό σε κάθε γωνιά του πλανήτη μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί και στον κόσμο του αθλητισμού με κάποιες αθλητικές οργανώσεις να έχουν ήδη ακυρωθεί.

Μετά την απαγόρευση των συναθροίσεων πάνω από 5.000 ατόμων στη Γαλλία ακυρώθηκε ο ημιμαραθώνιος του Παρισιού αλλά και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων της άρσης Βαρών.

Ανήσυχοι είναι όμως και οι παράγοντες της ΔΟΕ, με τον Ντικ Πάουντ να υποστηρίζει πως ακόμα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

του Τόκιο μπορεί να ακυρωθούν λόγω κοροναϊού. Το ίδιο ενδεχόμενο ισχύει και για το Euro 2020 το οποίο αναμένεται να αρχίσει στις 12 Ιουνίου. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για πρώτη φορά θα διεξαχθεί σε 12 χώρες με πάνω από 2 εκατ. φιλάθλους από όλο τον κόσμο.

Ο κοροναϊός ακυρώνει τον ημιμαραθώνιο του Παρισιού

Η ακύρωση του ημιμαραθωνίου αποφασίστηκε μετά την ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των 5.00 ατόμων σε κλειστούς χώρους αλλά και ορισμένες εξωτερικές εκδηλώσεις.

Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέρ Βεράν, δήλωσε ότι οι ακυρώσεις εξωτερικών εκδηλώσεων θα επηρέαζαν τις συγκεντρώσεις σε ανοικτούς χώρους όπου θα «υπάρχει ανάμειξη με πληθυσμούς από περιοχές που επλήγησαν από τον κοροναϊό».

Αναβλήθηκε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων της άρσης βαρών λόγω κοροναϊού

Η Παγκόσμια ομοσπονδία Άρσης Βαρών ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων, που θα διεξαγόταν στη Ρουμανία. Ο κοροναϊός (COVID 19) έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε όλη την υφήλιο και οι ιθύνοντες της IWF έκριναν ότι πρέπει να αναβληθεί η διοργάνωση.

«Η υγεία των αθλητών είναι το πρώτο μέλημα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, γι΄ αυτό κρίναμε ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της IWF.

Η Ελλάδα θα συμμετείχε στη διοργάνωση με 6 αθλητές και είχε για μια ακόμη φορά υψηλούς στόχους.

«Stop» στους Ιταλούς διαιτητές λόγω κοροναϊού

Ο κοροναϊος έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Ιταλία με αποτέλεσμα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι  να μην θέλουν Ιταλούς διαιτητές λόγω των κρουσμάτων στην γείτονα χώρα.

Συγκεκριμένα το  Περιστέρι αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Basketball Champions League και οι άνθρωποι της Χάποελ αιτήθηκαν με ανακοίνωση τους στο Twitter να μην οριστούν Ιταλοί διαιτητές από την διοργανώτρια αρχή.Αξίζει να σημειωθεί πως το πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων  θα γίνει την Τετάρτη (4/3, 19:15) στην έδρα της Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Σι Τζέι ΜακΚόλουμ: «Τέλος τα αυτόγραφα λόγω κοροναϊού»

Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ φαίνεται πως έχει ανησυχήσει από την εξάπλωση του κοροναϊού και παίρνει πλέον τα μετρά προστασίας του από τον ιο.

Συγκεκριμένα ο σούπερσταρ των Μπλέιζερς με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να υπογράφει αυτόγραφα, καθώς ο κορωνοϊός έφτασε και στο Όρεγκον της Αμερικής.Ενώ παράλληλα συμβούλευσε τον κόσμο να πλένει τα χέρια του με σαπούνι για περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα.Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο γκαρντ των Μπλέιζερς:

«Ο κορονοϊός χτύπησε επίσημα το Όρεγκον. Συγκεκριμένα, τη Λίμνη Οσουέγκο. Βεβαιωθείτε όλοι ότι πλένε τα χέρια σας με σαπούνι για περισσότερα από 20 δευτερόλεπτα με το νερό να τρέχει και καλύπτετε το πρόσωπό σας, όταν βήχετε. Επίσημα κάνω ένα διάλειμμα στην υπογραφή αυτογράφων, μέχρι νεωτέρας».

The Corona Virus has officially hit Oregon. More specifically Lake Oswego…Make sure y’all washing y’all hands with soap for 20 or more seconds & covering ya mouths when you cough. I am officially taking a break from signing autographs until further notice.

Sincerely,

CJ

— CJ McCollum (@CJMcCollum) February 29, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα