Ο Ερντογάν έχασε την Κωνσταντινούπολη: Επίσημα δήμαρχος ο Εκρέμ Ιμάμογλου

17:00 17/4/2019 - Πηγή: In.gr

Την εντολή να αναλάβει τα ηνία του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης πήρε ο υποψήφιος του CHP Εκρέμ Ιμάμογλου, παρά τις απελπισμένες προσπάθειες του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις συνεχείς ενστάσεις που προέβαλαν για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών.

Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu και άλλε τουρκικά ΜΜΕ

ο κ. Ιμάμογλου έχει μεταβεί στην έδρα του εκλογικού συμβουλίου της Πόλης ώστε να παραλάβει το πιστοποιητικό της εκλογής του στο μεγαλύτερο μητροπολιτικό δήμο της χώρας.

16 Milyon İstanbullu’nun mazbatasını alıyorum.

Δημοσιεύτηκε από Ekrem İMAMOĞLU στις Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

Η πρόσκληση του συμβουλίου ήρθε μετά και το αίτημα του AKP για επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στην Κωνσταντινούπολη, αμφισβητώντας την ορθότητα της καταμέτρησης.

Το AKP είχε ζητήσει να ανασταλεί η παράδοση του χρίσματος στον κ. Ιμάμογλου έως ότου το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο εξετάσει το αίτημα για επανάληψη των εκλογών στην Πόλη. Η περιφερειακή Αρχή ωστόσο αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά με την διαδικασία.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu η τελευταία καταμέτρηση δίνεις στον κ. Ιμάμογλου περίπου 13.000 περισσότερες ψήφους σε σχέση με τον αντίπαλό του, τον πρώην πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα