Ο Αλέξης, η… απεύθυνση και το πλατύ κάλεσμα

12:56 28/2/2019 - Πηγή: In.gr

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τη φράση «η απεύθυνση ενός πλατιού καλέσματος»… που εντυπωσίασε τον κόσμο.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας επιμένει σε αυτή τη φράση όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, όταν βλέπει ότι πλησιάζουν οι εκλογές και οι δημοσκοπήσεις

επιμένουν ότι θα τις χάσει. Δεν είναι τυχαίο ότι τη φράση αυτή την είπε, προσδοκώντας συνεργασία (κατά άλλους λεηλασία) του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού, από τους οποίους όμως εισέπραξε ένα μεγάλο «όχι».

Η συγκεκριμένη φράση, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, είχε πιθανώς ως στόχο να θυμίσει στους ψηφοφόρους τις αριστερές ρίζες του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι, σε κάθε περίπτωση, εξυπηρετεί και το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, έστω κι αν η φρασεολογία θυμίζει μανιφέστο της κομμουνιστικής Αριστεράς της δεκαετίας του ’50. Όπως επίσης και παλαιά άρθρα του «Ριζοσπάστη» του 1970.

Επιμένει ο Πρωθυπουργός να «δανείζεται» φράσεις που χρησιμοποιεί το ΚΚΕ ή να οικειοποιείται ιστορικά πρόσωπα του κομμουνισμού, όπως ο Μαρξ και ο Λένιν, κάνοντας τον Δ. Κουτσούμπα να ξεχειλίζει από οργή.

Keywords
Τυχαία Θέματα