Ο Brian Eno επισκέφθηκε ξανά το «Apollo»

10:33 1/8/2019 - Πηγή: In.gr

Τιμώντας την 50ή επέτειο της πρώτης προσελήνωσης, ο μαέστρος της ambient music, Μπράιαν Ίνο και οι συνεργάτες του διεύρυναν την ουράνια κλασική σύνθεση που είχε συνοδεύσει το «For All Mankind», το ντοκιμαντέρ του διευθυντή της NASA, Αλ Ράινερτ και το οποίο είχε προβληθεί το 1989.

Ο Ίνο – ο διαβόητος πεζός άνθρωπος του μουσικού σύμπαντος – επέστρεψε στο άλμπουμ «Apollo», δίνοντας την άδεια για επανέκδοσή του, και ξανασυναντήθηκε με τους Λανουά και Ρότζερ για ένα συνοδευτικό άλμπουμ,

το «For All Mankind». Και τα δύο, υπό την επίσημη ονομασία «Apollo: Atmospheres & Soundtracks – Expanded Edition», κυκλοφόρησαν την παραμονή της επετείου.

View this post on Instagram

This new video for “An Ending (Ascent)” features 4K footage of Earth captured 250 miles above ground by astronaut Jeff Williams during his mission on the International Space Station in 2016. The track is available on all digital platforms ahead of next Friday’s full release of "Apollo – Atmospheres & Soundtracks – Extended Edition”. . . . #BrianEno #Eno #Apollo #MoonLanding #DanielLanois #RogerEno #AtmospheresAndSoundtracks #Space #AnEndingAscent

A post shared by Brian Eno (@brianeno) on Jul 11, 2019 at 7:05am PDT

Οι 11 καινούργιες συνθέσεις είναι σαν μακρινά ξαδέλφια των συνθέσεων του «Apollo»: απόκοσμες και αυτές, αλλά με έναν παράξενο τρόπο ανθρώπινες χάρη στο λιτό παίξιμο της κιθάρας από τον Λανουά.

Μια σύνθεση σαν το «Capsule»,  σύμφωνα με το ΑΠΕ, περιλαμβάνει και ακουστική κιθάρα και την ηχητική υφή από τα πλήκτρα που είναι το σήμα κατατεθέν του Μπράιαν Ίνο. Ενώ τα σινθεσάιζερ του «Like I Was a Spectator» στροβιλίζονται γύρω από τα ώτα του ακροατή σαν ηχητικό Βόρειο Σέλας.

View this post on Instagram

To commemorate the 2019 extended edition of ‘Apollo – Atmospheres & Soundtracks’ we’re delighted to announce a new documentary into the making of the ‘Apollo’ album and its new counterpart ‘For All Mankind’. Featuring interviews with Brian, Daniel Lanois and Roger Eno and directed by Grant Armour, ‘Eno On Apollo’ will be available to watch online next week. In the meantime, here’s a clip of Brian recalling that historic moment fifty years ago… Director/Producer: Grant Armour . . . #BrianEno #Eno #Apollo #MoonLanding #DanielLanois #RogerEno #AtmospheresAndSoundtracks #EnoOnApollo #Trailer #ComingSoon #Documentary

A post shared by Brian Eno (@brianeno) on Jul 20, 2019 at 11:02am PDT

Ο Ίνο λέει ότι το καινούργιο άλμπουμ ήλθε με φυσικό τρόπο για το τρίο: «Στην πραγματικότητα, δεν χρειαζόταν να ξαναδώ το “For All Mankind” για να κάνω αυτή τη μουσική. Το είχα δει περίπου έναν χρόνο πριν, άρα ήταν εσωτερικευμένο πλήρως. Με είχαν εντυπωσιάσει τόσο κάποια πλάνα, που δεν χρειάστηκε να το ξαναδώ».

Το κείμενο στη θήκη της διευρυμένης έκδοσης του «Apollo» είναι έκκληση στον ακροατή να φροντίσει τον πλανήτη. Κάτι το οποίο ανησυχεί τον Ίνο στην «περίοδο του διαστήματος» που διανύουμε είναι ότι «αρκετοί πλούσιοι έχουν πειστεί ότι μπορούν να εγκαταλείψουν τη Γη αφού της αλλάξουμε τα φώτα».

Λέει ότι σκέφτεται σοβαρά να μηνύσει τον Πρόεδρο Τραμπ λόγω του ότι ανέντρεψε περιβαλλοντικές πολιτικές που έχουν να κάνουν με τη αλλαγή του κλίματος. «Στα σίγουρα θα έλθει κάποια στιγμή που αυτό θα είναι παράνομο.

View this post on Instagram

Filmed to commemorate the extended edition of ‘Apollo: Atmospheres & Soundtracks’ and the 50th anniversary of the Apollo moon landing, new documentary "Eno On Apollo" by Grant Armour is available via @noisey. It features new interviews with Brian Eno, Daniel Lanois and Roger Eno and looks at the making of the ‘Apollo’ album and its 2019 counterpart ‘For All Mankind’. . . . #BrianEno #Eno #Apollo #MoonLanding #DanielLanois #RogerEno #AtmospheresAndSoundtracks #EnoOnApollo #Trailer #ComingSoon #Documentary #Noisey

A post shared by Brian Eno (@brianeno) on Jul 24, 2019 at 10:13am PDT

Αν η άρνηση του Ολοκαυτώματος είναι παράνομη, δεν είναι επίσης παράνομη και η άρνηση ότι επισυμβαίνει αλλαγή του κλίματος;» αναρωτιέται. Παρά το ότι τα ταξίδια στο διάστημα ήταν η πηγή έμπνευσής του για το «Apollo» και το «For All Mankind», οι σκέψεις του για όλα αυτά είναι σήμερα πιο προσγειωμένες. «Πρέπει να φροντίσουμε να λειτουργεί ο πλανήτης» λέει.

Keywords
Τυχαία Θέματα