Νίκη της Μακάμπι επί της Χίμκι

23:41 19/12/2018 - Πηγή: In.gr

Για ένα ημίχρονο ήταν ντέρμπι. Ως εκεί. Μετά μίλησαν οι απουσίες του Μπαρτζώκα αλλά και η άμυνα του Σφαιρόπουλου. Σε έναν εμφύλιο με… ερυθρόλευκο χρώμα στον πάγκο των δύο ομάδων, η Μακάμπι επικράτησε με 79-63 της Χίμκι με τον Κέντρικ Ρέι να είναι ο παίκτης κλειδί του Σφαιρόπουλου. Ο λόγος; Ήταν ασταμάτητος στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στους 17 πόντους , οδηγώντας την ομάδα του στο 4-9, σε μια Ευρωλίγκα για γερά νεύρα και τεράστιες ανατροπές.

Η ΑΜΥΝΑ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ

Ήταν εξ αρχής

ντέρμπι για γερά νεύρα το ματς στο Τελ Αβίβ. Το 8-8 του πρώτου εφταλέπτου ήταν αντιπροσωπευτικό της κατάστασης που επικρατούσε στην έδρα της Μακάμπι, με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να βρίσκει σκορ και ποιότητα από τον Κέιν. Ο Αμερικανός γκαρντ φόργουορντ ήταν ο παίκτης που πήρε πολλές ευθύνες για τους γηπεδούχους και βοήθησε για το 16-16 της ομάδας του Λαού. Δεν χάρηκε πολύ όμως αφού ο Κρόκερ στην λήξη του πρώτου δεκαλεπτου πέτυχε το δίποντο στο πρόσωπο του Μπλακ για το 16-18.

Με τον Ουίλμπεκιν σε χαμηλή πτήση σε αυτό το διάστημα, η Μακάμπι έμοιαζε εγκλωβισμένη. Μέσω του Μίκι η Χίμκι πέρασε με έξι πόντους (19-25). Ένα τρίποντο του Ο Μπράιαντ έκανε το 22-25, με τον Μίκι μα επανέρχεται και το ματς να φτάνει στο 25-29. Η επιστροφή του Ουίλμπεκιν έφερε την ισοφάριση της Μακάμπι αλλά και το +4 των γηπεδούχων (33-29). Εκείνη τη στιγμή έδειχνε πως έχει μπει για τα καλά στο κλίμα της αναμέτρησης. Το ημίχρονο έκλεισε στο 35-31 με την Μακάμπι να έχει επανέλθει και να μοιάζει πώς έχει ξυπνήσει .

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου κυριαρχούσε απόλυτα και μέσω του φυσικού της ηγέτη έφτασε τη διαφορά στους εννιά πόντους (40-31). Τη σκυτάλη στο σκορ την πήρε ο Κέιν, με τον παίκτη που ταιριάζει απόλυτα στο παιχνίδι του παλιού προπονητή του Ολυμπιακού, να είναι ο λόγος του 45-33, με τον Μπαρτζώκα να καλεί απευθείας τάιμ άουτ για να μαζέψει τα. . ασυμμάζευτα. Το 48-38 του Ρέι ήταν ένα καμπανάκι για τους Ρώσους, την ώρα που με βολές έγραψε και το 53-40. Η Χίμκι ήταν έρμαιο στις ορέξεις των γηπεδούχων, ο Σφαιρο έβλεπε τους παίκτες του να «πνίγουν» με την άμυνα τους τον αντίπαλο τους και τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 19 πόντους (61-42) με τον 11ο σερί πόντο του Ρέι!

Η Μακαμπι συνέχισε έτσι. Ο Κέιν ήταν ο παίκτης που κρατούσε στο σκορ και το δίποντο του έκανε το 64-45,δίποντα για να αντιδράσει για λίγο η ομάδα του Μπαρτζώκα για το 64-50 του Μίκι. Η επιστροφή στους πόντους του Ουίλμπεκιν έφερε και το 69-50 με 5:29 να απομένει για τη λήξη. Ο Κέντρικ Ρέι παρέμεινε καυτός, το τρίποντο του έκανε το 74-54, ο Ρολ έγραψε το 77-57 και ο Ρέι παρέμεινε με… φωτιές στα χέρια του και με νέο δίποντο έφτασε το ματς στο 79-59.ο Σφαιρόπουλος έριξε σε λήθαργο την ομάδα του Μπαρτζώκα και κέρδισε τον πρώτο εμφύλιο των πρώην Ερυθρόλευκων και οι δύο ομάδες πλέον είναι στο 4-9 στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα