Νέες plug-in υβριδικές εκδόσεις από την Audi στη Γενεύη

20:29 25/2/2019 - Πηγή: In.gr

Η γερμανική φίρμα παρουσιάζει μια σειρά νέων plug-in υβριδικών εκδόσεων για τα Q5, A6, A7 και A8 οι οποίες θα πραγματοποιήσουν την επίσημη πρεμιέρα τους στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, εμπλουτίζοντας το οπλοστάσιό των μοντέλων με νέες πιο αποδοτικές εκδόσεις οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν υπολείπονται σε ισχύ.

Ξεκινώντας από την κορυφή και plug-in υβριδική έκδοση του A8, η A8 60 TFSI e, όπως ονομάζεται, επωφελείται από τον συνδυασμό του V6 κινητήρα βενζίνης 3,0 λίτρων

και ηλεκτρικού μοτέρ το οποίο ενσωματώνεται στο αυτόματο κιβώτιο των οκτών σχέσεων, προσφέροντας συνδυαστική ισχύ 150 ίππων και 700 Nm ροπής. Το σύνολο συμπληρώνεται από την παρουσία μπαταριών ιόντων λιθίου 14,1 kWh οι οποίες εξασφαλίζουν στην PHEV έκδοση του A8 τη δυνατότητα κίνησης για 40 χλμ. με ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από τις μπαταρίες.

Για τα Q5, Α6 και A7, η Audi επέλεξε το συνδυασμό ενός δίλιτρου κινητήρα βενζίνης με ηλεκτρικό μοτέρ o οποίος εφοδιάζει τις εκδόσεις Q5 50 TFSIe, Α6 50 TFSIe και A7 50 TFSIe με συνδυαστική ισχύ 300 ίππων και 450 Nm ροπής.

Για όσους επιθυμούν κάτι παραπάνω σε επίπεδο ισχύος, τα τρία μοντέλα θα είναι διαθέσιμα και στις plug-in εκδόσεις 55 TFSI e, κύριο γνώρισμα των οποίων είναι η συνδυαστική ισχύς των 370 ίππων και των 500 Nm ροπής. Κοινός παρονομαστής όλων των plug-in εκδόσεων των Q5, Α6 και A7 αποτελεί η μπαταρία των 14,1 kWh η οποία προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 40 χλμ. και εκτός από την plug-in δυνατότητα φόρτισης, επαναφορτίζονται και από το σύστημα ανάκτησης ενέργειας το οποίο εφοδιάζει και τα τρία μοντέλα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες τους θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ τριών προφίλ οδήγησης (EV, Auto και Hold) βάσει των οποίων διαμορφώνουν τη λειτουργία του συνόλου, χωρίς αυτό φυσικά να αναιρεί την παρουσία των παραδοσιακών προγραμμάτων οδήγησης τα οποία διαφοροποιούνται μεν σε comfort, efficiency, auto και dynamic, επιτρέπουν δε στον οδηγό να ρυθμίσει μια σειρά παραμέτρων από την ανάρτηση, την απόκριση κινητήρα και του συστήματος διεύθυνσης αναλόγως τις απαιτήσεις του και τις συνθήκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα