Μην κάνεις αυτά τα λάθη όταν έχεις σχέση

12:15 20/2/2020 - Πηγή: In.gr

Η φθορά που συμβαίνει σε μια σχέση είναι λογικό κάποτε να επέλθει. Το θέμα είναι άλλο να επέλθει αυτή λόγω των ετών που περνάνε μέσα σε αυτήν και άλλο να επέλθει απότομη φθορά επειδή υπάρχουν έντονα ζητήματα που χρειάζονται άμεση επίλυση.

Μη ζηλεύεις τα πάντα

Η ζήλεια είναι ένα συναίσθημα που είναι λογικό να υπάρχει. Αυτό το συναίσθημα είναι λογικό να υπάρχει ειδικά στις αρχές της σχέσης όπου σταδιακά εμπιστεύεσαι κάποιον και όχι αυτομάτως λες και είναι κάτι πολύ απλό.

Η πολλή ζήλεια όμως μπορεί κυριολεκτικά να καταστρέψει τη σχέση σου και να την κάνει να φθαρεί, δίχως να το καταλάβεις

άμεσα, με αποτέλεσμα να χωρίσετε πριν καν το καταλάβεις.

Όταν δε σου έχει δείξει κάποια σημάδια ότι «κάτι δεν πάει καλά» με το θέμα της αφοσοίωσης που έχει απέναντί σου, πες του το. Η ζήλεια σε κάνει να νευριάζεις χωρίς λόγο, να μη μιλάς σωστά και το ταίρι σου να πιέζεται πάρα πολύ. Δε θα μπορεί να σε δικαιολογεί για πάντα άλλωστε. Κάποια στιγμή θα χωρίσει λόγω πίεσης.

Άσε τις υστερίες

Μην ψάχνεις συνέχεια αφορμές για να τσακωθείς με τον σύντροφό σου. Το να ζητάς αφορμές σε συχνά χρονικά διαστήματα, δείχνει ότι εν ολίγοις έχεις αυτή τη σχέση για να ξεσπάς τα νεύρα και την έντασή σου. Αν αυτό δεν το καταλαβαίνεις ενώ ο ίδιος ο σύντροφός σου στο λέει τότε γιατί έχετε σχέση;

Φυσικά και θα εκφράσεις τον πόνο σου αλλά να μπαίνεις και στη θέση του άλλου που σε ακούει. Μπορεί αυτά που λες να τον καταβάλλουν και να νιώθει άσχημα και αυτός μετά. Η σχέση άλλωστε γίνεται για να περνάνε και οι δύο καλά, όχι να παλεύουν να μην περνάνε κακά.

Πάντα θα υπάρχουν τσακωμοί, θα νευριάζεις και θα θες να πεις πράγματα που δεν τα εννοείς. Καμία σχέση δεν είναι τέλεια άλλωστε. Όταν όμως νευριάζεις συνέχεια, τον κατηγορείς για τα πάντα με το παραμικρό τότε τι περιμένεις; Να δείχνει κατανόηση για πολύ; Σίγουρα θα έπρεπε όταν νευριάζεις για εντελώς προσωπικά σου θέματα, να «ζυγίζεις» αυτά που θα πεις πριν τα πεις.

Αν πάλι ξέρεις ότι αυτά που θα πεις είναι άνευ περιεχομένου και θα δημιουργηθεί τσακωμός, τότε απλά μην τα πεις. Ειδικά σε περιπτώσεις που κάποιος γυρνάει κουρασμένος από τη δουλειά, μόλις ξύπνησε, έφαγε, ή παει για ύπνο, είναι απαγορευτικό να τον κουράσεις με ανούσια θέματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα