Μακελειό στις φυλακές Κορυδαλλού: Εισαγγελική έρευνα από τον Άρειο Πάγο

16:19 8/3/2019 - Πηγή: In.gr

Έρευνα σε δύο επίπεδα για τη χθεσινή αιματηρή συμπλοκή στο Ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες που οδήγησαν σε τραυματισμό πολλών κρατουμένων και στον θάνατο ενός εξ αυτών.

Σύμφωνα με την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου θα εξεταστούν οι μετέχοντες στη συμπλοκή κρατούμενους για το αν είχαν πάρει ναρκωτικές ουσίες και παράλληλα έχει δοθεί εντολή να ερευνηθούν όλες οι διαδικασίες για την μεταγωγή των κρατουμένων στο Ψυχιατρείο.

Επίσης, διερευνώνται στο

πλαίσιο της συγκεκριμένης παραγγελίας του Αρείου Πάγου και τα επισκεπτήρια που δέχθηκαν οι κρατούμενοι στο ψυχιατρείο το τελευταίο διάστημα.

Τις παραγγελίες της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων της κυβέρνησης για βελτίωση των φυλακών και των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων.

Ο κ. Καλογήρου αναφέρθηκε στις προσπάθειες επί των ημερών του να αντιμετωπιστούν – όπως και έχει γίνει- και ποινικά οι δράσεις συμμοριών στις φυλακές, αναφέροντας την πρόσφατη δίωξη για εκτεταμένη εγκληματική δράση κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, που βρίσκεται ήδη σε ανάκριση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κλείνοντας τόνισε ότι είναι οπαδός της κοινής προσπάθειας για αντιμετώπιση των προβλημάτων και επισήμανε με έμφαση «δεν αντιδικούμε με κανέναν» για να προσθέσει ότι οι «δημόσιες καταγγελίες πρέπει να διερευνώνται και διερευνώνται αλλά πέραν των καταγγελιών πρέπει να υπάρχουν και προτάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα