Λεβέντης: Βγάλτε τον κομματισμό από το κράτος

16:43 5/3/2019 - Πηγή: In.gr

Πυρά κατά πάντων εξαπέλυσε εκ νέου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην Ολομέλειας της Βουλής επί του πορίσματος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό. «Όλοι σας εισηγείστε ωραία μέτρα. Εξηγείστε μας όμως γιατί δεν τα υλοποιείτε», ανέφερε.

«Το δημογραφικό ζήτημα είναι σοβαρό πρόβλημα και δεν μπορεί να λυθεί με φαρισαϊσμούς», είπε ο κ.

Λεβέντης επαναλαμβάνοντας ότι «μόνο μια υγιής οικονομία μπορεί να χρηματοδοτήσει το κοινωνικό κράτος. Συνεπώς, πρέπει να φτιάξουμε ισχυρή οικονομία και ισχυρό κράτος προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την σύγχρονη μάστιγα του Δημογραφικού μας ζητήματος», πρόσθεσε.

Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι ο κίνδυνος της χρεοκοπίας δεν έχει παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει για το αντίθετο. «Πιστεύετε ότι έχουμε τελειώσει; Για τα επόμενα 99 χρόνια εάν δεν πληρώσουμε ένα χρεόγραφο κινδυνεύουμε με πιστωτικό γεγονός», σημείωσε.

Ανεβάζοντας τους τόνους ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται όταν λέει στους Έλληνες πολίτες ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια: «Εάν βαυκαλίζεστε ότι εξυπηρετήσατε τον τόπο, να ξέρετε ότι δεν κάνατε τίποτε. Η συμβολή σας στην χώρα και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της φαίνεται από τα χειροκροτήματα με τα οποία σας υποδέχεται ο ελληνικός λαός», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κάλεσε το κυβερνών κόμμα να κάνει –όπως είπε- έστω ένα καλό στην χώρα: «Βγάλτε τον κομματισμό από το κράτος».

Αναφερόμενος στο Μακεδονικό μίλησε για «μειοδοσία των Πρεσπών με κυβερνητικούς μικρομποναμάδες και διάφορα νομοσχέδια». Ο κ. Λεβέντης έβαλλε και κατά του νέου υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη λέγοντας ότι εξευτέλισε το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων όταν «την επομένη που ορκίστηκε υπουργός έφερε το νομοσχέδιο για το Σκοπιανό».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα