Κύπρος : Δεμένα τα ψαροκάικα λόγω των τουρκικών απειλών

05:52 14/6/2019 - Πηγή: In.gr

Η κυπριακή αγορά έχει κατακλυστεί με εισαγόμενα ψάρια αλλά και τουρκικά ψάρια που βαφτίζονται κυπριακά, αφού οι κυπριακές τράτες παραμένουν ακινητοποιημένες εδώ και μήνες, λόγω απειλών από την Τουρκία, σε περίπτωση που επιχειρήσουν να αλιεύσουν βόρεια του Αποστόλου Ανδρέα.

«Καθηλωμένες οι τράτες»

Αυτό κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Τα ψαροκάικα», Αριστος Αριστείδου, ο οποίος διαθέτει τρεις από τις τέσσερις ψαρόβαρκες που για χρόνια χρησιμοποιούν το αλιευτικό πεδίο βόρεια του Αποστόλου Ανδρέα, σε διεθνή ύδατα.

Οπως ανέφερε, οι κυπριακές τράτες παραμένουν καθηλωμένες, καθώς

τουρκοκύπριοι ψαράδες διαμήνυσαν εδώ και λίγους μήνες την πρόθεση του κατοχικού στρατού να κατάσχει οποιοδήποτε κυπριακό ψαροκάικο επιχειρήσει ξανά στην περιοχή και πως αυτή τη φορά θα το οδηγήσει, μαζί με τους ψαράδες του, σε λιμάνι της Τουρκίας.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα»

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε μετά από αυτές τις απειλές και δεν διακινδυνεύουμε ν’ αλιεύσουμε στην περιοχή, κάτι που επιχείρησε συνάδελφος πριν από ένα μήνα, με αποτέλεσμα η τράτα του να εκδιωχθεί από τουρκικό πολεμικό πλοίο», δήλωσε ο κ. Αριστείδου.

Επίσης, κάλεσε το κράτος να επέμβει και να απαγορεύσει τη μεταφορά ψαριών από τα κατεχόμενα, ως μοχλό πίεσης για να επιτραπεί στις κυπριακές τράτες να αλιεύουν, όπως νόμιμα δικαιούνται, στα διεθνή ύδατα, βόρεια του Αποστόλου Ανδρέα.

Πηγή: philenews.com

Keywords
Τυχαία Θέματα