Κοροναϊός : Το λευκό εξώφυλλο της ιταλικής Vogue που θα γράψει ιστορία

14:22 9/4/2020 - Πηγή: In.gr

Το τεύχος Απριλίου της ιταλικής έκδοσης του περιοδικού Vogue θα κυκλοφορήσει με ένα εντελώς κενό εξώφυλλο ως απάντηση στην εν εξελίξει κρίση της πανδημίας του κοροναϊού.

Η μόδα είναι ένας από τους πολλούς κλάδους που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τις επιπτώσεις του κοροναϊού στις οικονομίες και τις βιομηχανίες των εθνών.

Η Ιταλία, ως μια χώρα με παράδοση στη μόδα, και η χώρα που συνεχίζει να δοκιμάζεται από τον φονικό ιό, προσπαθεί να ορθοποδήσει και να μην χάσει το πνεύμα και την αισιοδοξία της.

Το μήνυμα
του λευκού εξωφύλλου

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Εμανουέλε Φαρνέτι επιβεβαίωσε με ανάρτηση στο Instagram ότι παρ’ όλο που ετοιμαζόταν ήδη ένα τεύχος Απριλίου, μπήκε γρήγορα στο ράφι για να υπάρξει η κατάλληλη ανταπόκριση στα τρέχοντα γεγονότα.

Ο Φαρνέτι γράφει «το να μιλάμε για οτιδήποτε άλλο – ενώ οι άνθρωποι πεθαίνουν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές διακινδυνεύουν τη ζωή τους και ο κόσμος αλλάζει για πάντα – δεν είναι στο DNA της Vogue Italia».

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού αναφέρει ότι το ολόλευκο εξώφυλλο αντιπροσωπεύει τον σεβασμό, την αναγέννηση, τις στολές των εργαζομένων στον τομέα της υγείας που δίνουν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή και μια κενή σελίδα για μια νέα αρχή.

«Το λευκό είναι πρώτα απ ‘όλα σεβασμός. Το λευκό είναι η αναγέννηση, το φως μετά το σκοτάδι, το σύνολο όλων των χρωμάτων.

Το λευκό είναι το χρώμα των στολών που φορούν όσοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να σώσουν τη δική μας. Αντιπροσωπεύει τον χώρο και τον χρόνο για σκέψη, καθώς και για σιωπή.

Το λευκό είναι για εκείνους που γεμίζουν αυτόν τον κενό χρόνο και χώρο με ιδέες, σκέψεις, ιστορίες, στίχους, μουσική και φροντίδα για τους άλλους.

Το λευκό υπενθυμίζει ότι, μετά την κρίση του 1929, αυτό το αψεγάδιαστο χρώμα υιοθετήθηκε για ρούχα ως έκφραση αγνότητας στο παρόν και ελπίδας στο μέλλον.

Το λευκό σημαίνει άγρυπνες νύχτες για όσους έχουν εργαστεί γι αυτό το τεύχος, και στις δύο πλευρές του ωκεανού και σε πολύπλοκες συνθήκες. Είμαι ευγνώμων σε καθέναν από αυτούς.

Πάνω απ’ όλα: το λευκό δεν είναι παράδοση, αλλά μία κενή κόλλα που περιμένει να γραφτεί, η σελίδα τίτλου μια νέας ιστορίας που πρόκειται να αρχίσει».

View this post on Instagram

The Vogue Italia April Issue will be out next Friday 10th.

Keywords
Τυχαία Θέματα