Κόρμπιν : Το Εργατικό Κόμμα απορρίπτει τη νέα συμφωνία της Μέι

02:05 12/3/2019 - Πηγή: In.gr

Η Μέι ανακοίνωσε νωρίτερα στο Στρασβούργο ότι εξασφάλισε νομικά δεσμευτικές αλλαγές στο κείμενο, σε μια προσπάθεια της ύστατης στιγμής να αλλάξει τη γνώμη των εξεγερμένων βουλευτών των Τόρις που απειλούν να καταψηφίσουν ξανά τη συμφωνία ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.

«Οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν»

«Οι διαπραγματεύσεις της πρωθυπουργού απέτυχαν. Η αποψινή συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν περιέχει τίποτε που να προσεγγίζει τις αλλαγές που η Τερέζα Μέι είχε

υποσχεθεί στο κοινοβούλιο», ανέφερε ο Κόρμπιν σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

«Γι’ αυτό τα μέλη του κοινοβουλίου πρέπει να απορρίψουν αυτή τη συμφωνία σήμερα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο σκιώδης υπουργός για το Brexit του Εργατικού Κόμματος, Κερ Στάρμερ, μετά την ενημέρωση που έκανε στα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, δήλωσε στη Βουλή ότι το κόμμα του διαπιστώνει πως δεν επιτεύχθηκε καμία αλλαγή στις συνομιλίες της βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, με κορυφαίους ευρωπαίους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο Στρασβούργο.

«Το Εργατικό Κόμμα απορρίπτει τη συμφωνία»

Ο Κερ Στάρμερ ξεκαθάρισε ότι το Εργατικό κόμμα θα απορρίψει τη συμφωνία στη σημερινή ψηφοφορία και εκτίμησε ότι το ίδιο θα κάνει η Βουλή, καθώς η ανακοίνωση επαναλαμβάνει όσα περιλαμβάνονται στην κοινή επιστολή που είχαν στείλει στη βρετανίδα πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον Ιανουάριο.

Εκτίμησε ακόμη ότι οι σημερινές εξελίξεις δεν είναι ικανές να οδηγήσουν τον γενικό εισαγγελέα, Τζέφρι Κοξ, να αλλάξει τη νομική του γνωμοδότηση.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης, απάντησε ότι ο Τζέφρι Κοξ θα ενημερώσει για τη νομική του άποψη πριν τη σημερινή συζήτηση στο κοινοβούλιο και χρειάζεται χρόνο για να εξετάσει τις αλλαγές.

Λίντινγκτον: «Κατάθεση δυο νέων εγγράφων»

Πρόσθεσε ότι στη σημερινή συζήτηση, πριν την κρίσιμη ψηφοφορία, θα κατατεθούν εκ μέρους της κυβέρνησης δύο νέα έγγραφα που θα αφορούν ένα κοινό, νομικά δεσμευτικό όργανο επί της συμφωνίας αποχώρησης κι ένα πρωτόκολλο για τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και κοινή ανακοίνωση που θα συμπληρώνει την πολιτική διακήρυξη.

Πριν την ανακοίνωση στη Βουλή, ο Λίντινγκτον συγκάλεσε σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ενημέρωσε για τις αλλαγές που συμφωνήθηκαν στο Στρασβούργο.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα