Καταιγίδα «Κιάρα»: Στους 7 οι νεκροί – Προβλήματα σε όλη την Ευρώπη

23:36 10/2/2020 - Πηγή: In.gr

Σε τουλάχιστον 7 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το σαρωτικό πέρασμα της καταιγίδας Κιάρα από πολλές χώρες της Ευρώπης.

Το μεγαλύτερο μέρος της βορειοδυτικής Ευρώπης μαστίζεται από την πρωτοφανή κακοκαιρία, με χιλιάδες νοικοκυριά να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Παράλληλα, οι θυελλώδεις άνεμοι και οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές.

Οικογενειακή τραγωδία στην Πολωνία

Στην Πολωνία, μια 52χρονη γυναίκα και οι δύο κόρες της, ηλικίας 15 και 21 ετών, σκοτώθηκαν σήμερα στο Μπουκόβινα Τατρζάνσκα, ένα χιονοδρομικό κέντρο στο νότιο τμήμα της χώρας, όταν οι σφοδροί άνεμοι ταχύτητας 100

χλμ που έπνεαν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα να ξεκολλήσει η στέγη ενός καταστήματος με είδη σκι.

Η μητέρα και το 15χρονο κορίτσι πέθαναν επιτόπου, ενώ η 21χρονη υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο, μεταδίδουν πολωνικά ΜΜΕ.

Το τέταρτο θύμα, ο πατέρας της οικογένειας, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, σε κατάσταση σοκ, μεταδίδει το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Polsat News.

Τα θύματα στις άλλες χώρες

Στην Τσεχία, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του σε ένα τροχαίο δυστύχημα που προκλήθηκε από την πτώση ενός δέντρου. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στη χώρα, με τους ανέμους, που συνοδεύουν την Κιάρα, να πνέουν με ταχύτητα έως και 180 χλμ/ώρα. Στην Πράγα, δύο έφηβοι τραυματίστηκαν από δέντρο που ξεριζώθηκε.

Στο Λονδίνο, ένας 58χρονος άνδρας σκοτώθηκε, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του, μετά την πτώση ενός δέντρου σε δρόμο στα νοτιοδυτικά προάστια της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η Daily Mail αναφέρει και ότι ένας 77χρονος Βρετανός έχασε τη ζωή του το πρωί της Δευτέρας, όταν γλίστρησε σε πάγο και χτύπησε το κεφάλι του.

Στη Σλοβενία, ένας 52χρονος καταπλακώθηκε, ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, από ένα δέντρο που ξεριζώθηκε. Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Στη νότια Σουηδία, ένας ιστιοπλόος σκοτώθηκε μετά την ανατροπή του σκάφους του. Αγνοείται ένας άνθρωπος που τον συνόδευε.

Πτήσεις – θρίλερ λόγω των θυελλωδών ανέμων

Οι ισχυρότατοι άνεμοι, που ξεπέρασαν τα 140 χλμ/ώρα, καθήλωσαν τα αεροπλάνα στο έδαφος σε πολλές χώρες της βορειοδυτικής Ευρώπης.

Οι λίγοι πιλότοι που… τόλμησαν να πετάξουν και να προσγειωθούν σε κάποια από τις πληγείσες χώρες τα βρήκαν σκούρα!

Πολλές προσγειώσεις ήταν πραγματικά θεαματικές, καθώς τα αεροσκάφη φαίνονταν σαν φτερά στον άνεμο.

Wizzair arrival at Birmingham earlier today #StormCiara pic.twitter.com/qsYDglLO3m

Keywords
Τυχαία Θέματα