ΗΠΑ : Η επίσκεψη Πομπέο στο Ισραήλ δεν συνιστά εσωτερική παρέμβαση

01:46 6/3/2019 - Πηγή: In.gr

Ο Πομπέο ανέφερε τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Αιοβα, ότι θα κάνει προσεχώς περιοδεία στον Λίβανο, το Ισραήλ και το Κουβέιτ. Είπε ότι θα βρίσκεται εκεί «την επόμενη εβδομάδα», πάντως το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διευκρίνισε χθες Τρίτη ότι η περιοδεία του θα γίνει λίγες ημέρες αργότερα, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η επίσκεψη του υπουργού θα γίνει σε κάθε περίπτωση πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές

της 9ης Απριλίου.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, που θεωρείται πως βρίσκεται πολύ κοντά στην κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για διαφθορά και το κόμμα του, το Λικούντ, δυσκολεύεται να διατηρήσει το προβάδισμα απέναντι σε μια νέα κεντρώα συμμαχία, καταγράφουν δημοσκοπήσεις.

«Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα»

Αποτελεί λοιπόν το ταξίδι του αμερικανού ΥΠΕΞ μήνυμα στήριξης της Ουάσιγκτον στον Νετανιάχου;

«Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα. Το Ισραήλ είναι σύμμαχος, αλλά δεν θα αναμιχθούμε στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα μιας άλλης χώρας», αντέτεινε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Ρόμπερτ Παλαντίνο.

Σημείωσε ότι το λεπτομερές πρόγραμμα του ταξιδιού θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σε ό,τι αφορά το Κουβέιτ, πρόκειται για επίσκεψη εξ αναβολής: ο Πομπέο επρόκειτο να μεταβεί στο εμιράτο τον Ιανουάριο, εντός των ορίων οκταήμερης περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, για να πάρει μέρος στον διμερή «στρατηγικό διάλογο». Συντόμευσε το ταξίδι του για οικογενειακούς λόγους, αλλά υποσχέθηκε πως θα πήγαινε το ταχύτερο, πρόσθεσε ο Παλαντίνο.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα