Η συγκινητική αναφορά Τσιόδρα στους ασθενείς του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου

20:12 7/5/2020 - Πηγή: In.gr

Για την επίσκεψή του στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ), μετά τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν ως θετικά στον κοροναϊό, μίλησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης περί κρουσμάτων κοροναϊού σε δομή υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων και μετά από συνεργασία ΓΕΕΘΑ με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας έγινε επιτόπια επίσκεψη στον εν λόγω

χώρο, όπου η πλήρης διερεύνηση της διασποράς του ιού συνεχίζεται με συγκεκριμένο επιστημονικό σχέδιο κι ολοκληρώνεται σταδιακά εκτεταμένος εργαστηριακός έλεγχος που θα εξασφαλίσει την επιτυχή απόκριση».

«Αυτό θα γίνει με την λήψη των κατάλληλων μέτρων από την Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, εξήρε τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου, λέγοντας ότι «διαθέτει θαλάμους νοσηλείας για τη νόσο και διαπιστώθηκε η αρτιότητα των υπηρεσιών και των δομών που εξετάζουν (διαλογή) ή νοσηλεύουν περιστατικά με τον Covid 19».

Η συγκινητική αναφορά

Στο σημείο αυτό, πάντως, προέβη σε μια συναισθηματικά φορτισμένη αναφορά για τους ασθενείς με κοροναϊό στο 401 ΓΣΝΑ.

«Προσωπικά επισκέφθηκα αυτές τις δομές. Εύχομαι γρήγορα περαστικά στους ασθενείς που επισκεφθήκαμε μαζί με την ομάδα των συναδέλφων ιατρών και νοσηλευτών. Για εμάς που αναπάντεχα κι αθέλητα βρεθήκαμε στο προσκήνιο της επικαιρότητας, η παρουσία μας στο πλευρό των ασθενών είναι και παραμένει η σημαντικότερη παρηγοριά. Αυτό δεν μπορεί να περιγράφεται ή να ωραιοποιείται με λόγια. Μόνον όποιος το έχει ζήσει, μπορεί να το καταλάβει» είπε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας.

https://tv.in.gr/uploads/20200507/201015_07_05_2020-18_04_in.gr.mp4
Keywords
Τυχαία Θέματα