Η πειρατική ΕΡΤ και ο υπουργός Διαστήματος

07:18 6/2/2019 - Πηγή: In.gr

Πρέπει να έχει μεγάλο μεράκι με την ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς. Δεν εξηγείται αλλιώς και η χθεσινή δήλωσή του, μετά την εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4. Όπως είπε ο γνωστός και ως υπουργός Διαστήματος:

«Η εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 θα αυξήσει τις δυνατότητές για αυτόνομες

δορυφορικές επικοινωνίες μεταξύ των σημείων του Δημοσίου, για την Άμυνα, την Ασφάλεια αλλά θα αυξήσει τις δυνατότητες και για την ΕΡΤ που έχει πια το δικό της δίκτυο να τον αξιοποιήσει».

Στην ΕΡΤ τα είπε όλα αυτά ο υπουργός από την καρέκλα του υπουργείου του διότι στην εκτόξευση απέφυγε να πάει.

Η εκτόξευση του Hellas Sat 4, αναμφισβήτητα ήταν επιτυχία. Ομως, ο υπουργός της… κορδέλας, Νίκος Παππάς, δεν έκανε απολύτως τίποτε γι’ αυτό. Μπορεί κάποιος να πει ότι είναι δύσκολη δουλειά να βγαίνεις… αποκλειστικά στην ΕΡΤ και να κάνεις δηλώσεις για ένα γεγονός που έγινε 7.500 χιλιόμετρα μακριά σου, όμως, ο υπουργός του Διαστήματος έχει αυτό το χάρισμα. Μοιάζει με τους πρωταγωνιστές του… Σταρ Τρεκ που διακτινίζονται από την Αθήνα στο διαστημικό κέντρο της Γαλλικής Γουιάνας. Η πιάτσα, όμως, ξέρει ότι άλλοι τράβηξαν το κουπί, κι άλλος κόβει τις κορδέλες στο διάστημα.

Ωστόσο, είναι δικαίωμά του να μην πάει στη Γουιάνα ενώ κάνει ό,τι κάνουν και οι άλλοι υπουργοί. Κερδίζει τη δόξα στην πλάτη όσων δουλεύουν για να φέρουν κάτι σε πέρας.

Εκείνο, όμως, που είναι και επικίνδυνο αλλά και αστείο -από την πλευρά του γεγονότος ότι ο κ. Παππάς, ό,τι πιάνει γίνεται κάρβουνο- είναι αυτό που συμβαίνει με την ΕΡΤ.

Διότι, μου λένε στελέχη της κρατικής τηλεόρασης που δεν αισθάνονται και πολύ άνετα με τον υπουργό και τις παρεμβάσεις του, ένα μεγάλο ερώτημα έχει προκύψει: Μια δουλειά που είχε να κάνει ήταν να υπογράψει την υπουργική απόφαση για να διατεθεί ο αναμεταδότης του δημοσίου στην ΕΡΤ που έφυγε από την Digea. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι την απόφαση αυτή την έχει στείλει το Ραδιομέγαρο στον υπουργό – αφεντικό εδώ και μήνες αλλά ο Παππάς είναι απασχολημένος με τον… Μανόλο Πετσίτη. Αποτέλεσμα; Η ΕΡΤ εκπέμπει πειρατικά αυτή τη στιγμή από τον Hellas Sat. Λέτε να φέρει το… Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας να καταγράψει άλλη μια επιτυχία του;

Στην ΕΡΤ, όμως, μου λένε ότι είναι πανικόβλητοι φοβούμενοι πρόστιμα κρατικών ενισχύσεων από την Κομισιόν όταν ο Παππάς δεν θα είναι υπουργός αλλά θα έχει πάει σπίτι του. Άραγε μετά τις τηλεοπτικές άδειες και τα βοσκοτόπια θα καταγράψει μια ακόμη επιτυχία;

Ο Νίκος Παππάς, λοιπόν, θα πρέπει να κοιτάξει λίγο περισσότερο το υπουργείο του και να αφήσει την ΕΡΤ να λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς κομισάριους και φερέφωνα. Και ο υπουργός έχει «φυτέψει» αρκετούς στη Λ. Μεσογείων για να περνάνε τη γραμμή.

Όταν η Ελλάδα πάει στο Διάστημα εν απουσία του υπουργού, καλύτερα είναι να ασχολείται με πιο σοβαρά πράγματα απ’ ότι με το κρατικό κανάλι, ειδικά έτσι που το έχει καταντήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα