Η Παλαιστίνη αποσύρεται από όλες τις συμφωνίες που έχει συνάψει με ΗΠΑ – Ισραήλ

23:57 19/5/2020 - Πηγή: In.gr

Την απόφαση της Παλαιστίνης να αποσυρθεί από όλες τις συμφωνίες στις οποίες έχει καταλήξει με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών για την ασφάλεια.

Ο Αμπάς μίλησε σε συνάντηση της παλαιστινιακής ηγεσίας στη Ραμάλα, η οποία έλαβε χώρα με φόντο την πρόθεση του Ισραήλ να επεκτείνει την κυριαρχία του σε τμήματα της Δυτικής Όχθης.

«Ο Οργανισμός για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και το Παλαιστινιακό κράτος σήμερα, αποσύρεται από όλες τις δεσμεύσεις

όλων των συμφωνιών με τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν στην ασφάλεια» δήλωσε ο Αμπάς.

«Υπάρχει πλήρης ευθύνη στη διοίκηση των ΗΠΑ για την κατοχή του παλαιστινιακού λαού και τη θεωρούμε βασικό εταίρο στις ενέργειες και τις αποφάσεις του Ισραήλ κατά των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού» πρόσθεσε ο Αμπάς.

Για θερμό καλοκαίρι προειδοποιεί η Παλαιστίνη

Σημειώνεται πως ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Σάγιεχ προειδοποίησε την Τρίτη για «θερμό καλοκαίρι» εάν το εβραϊκό κράτος προχωρήσει στην προτεινόμενη προσάρτηση.

Σε ανακοίνωση, προειδοποίησε για «επικίνδυνες συνέπειες» σε περίπτωση «παράνομης» προσάρτησης εδαφών και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να λάβει «γρήγορα» μέτρα για την αντιμετώπιση του αμερικανικού σχεδίου που επίσης καθιστά την Ιερουσαλήμ «αδιαίρετη» πρωτεύουσα του «εβραϊκού κράτους».

Μεταξύ αυτών των μέτρων, κάλεσε για την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του Ιουνίου του 1967 με την «Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα».

Ο ΟΗΕ θεωρεί ότι η τύχη της Ιερουσαλήμ πρέπει να καθοριστεί από διαπραγματεύσεις και όχι μονομερώς. Οι Παλαιστίνιοι φιλοδοξούν να κάνουν την ανατολική πλευρά της Ιερής Πόλης – κατεχόμενη και προσαρτημένη από το Ισραήλ – την πρωτεύουσα του κράτους το οποίο προσδοκούν να δημιουργήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα