Η Γαλλία βάζει σε καραντίνα για 14 ημέρες όσους επισκέπτονται τη χώρα

23:17 3/5/2020 - Πηγή: In.gr

Υποχρεωτική καραντίνα τουλάχιστον 14 ημερών σε επισκέπτες από το εξωτερικό προτείνει η γαλλική κυβέρνηση βάσει επέκτασης της νομοθεσίας έκτακτης ανάγκης για την πανδημία του κοροναϊού που θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο τις επόμενες ημέρες.

Εάν εγκριθεί ο νόμος, θα σημαίνει ότι όποιος φτάνει στη Γαλλία θα απομονώνεται ακόμα κι αν δεν εμφανίζει συμπτώματα της νόσου Covid-19. Εκείνοι που εμφανίζουν συμπτώματα ή βρίσκονται θετικοί στον κοροναϊό, θα τίθεται σε υποχρεωτική απομόνωση μέχρι και για 30 ημέρες.

Όπως

αναφέρει ο Guardian, η ανακοίνωση του Σαββάτου, η οποία δεν έδινε καμία ένδειξη για το πότε θα επιτρέψουν οι αρχές της χώρας να ανοίξουν εκ νέου ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφετέριες, προκαλεί μεγάλο πλήγμα στον γαλλικό τουριστικό τομέα στον οποίο κυριαρχεί αβεβαιότητα. Η Γαλλία αποτελεί τον ΝΟ1 τουριστικό προορισμό στον κόσμο, με περισσότερους από 89 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Τι προβλέπει το σχέδιο

Αξιωματούχοι σε δημοφιλείς περιοχές διακοπών χαρακτήρισαν την κίνηση ως καταστροφική και δήλωσαν ότι πολλοί θα δυσκολευτούν να ανακάμψουν.

Ο γάλλος υπουργός Υγείας δήλωσε πως «αυτού του είδους η καραντίνα θα επιβληθεί σε όσους φτάνουν σε γαλλικό έδαφος». Πρόσθεσε ότι θα επηρεάσει κυρίως Γάλλους και εκείνους που διαμένουν στη Γαλλία και επιστρέφουν στο σπίτι τους από το εξωτερικό.

Το νομοσχέδιο παρατείνει την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία» έως τις 24 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας «οι 14 ημέρες καραντίνας είναι για άτομα που δεν είναι συμπτωματικά.

Σε αντίθεση με τους επισκέπτες, εκείνοι που βρίσκονται ήδη στη Γαλλία και είναι θετικοί στον κοροναϊό συστήνεται επίσης να αυτοαπομονώνονται – χωρίς να είναι πάντως υποχρεωμένοι. «Στηριζόμαστε στο πνεύμα ευθύνης των Γάλλων» πρόσθεσε ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα