Η Huawei αντεπιτίθεται με επεξεργαστή «καλύτερο από της Apple»

13:22 23/10/2020 - Πηγή: In.gr

Παρά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να μποϊκοτάρει τα προϊόντα της Huawei,  η κινεζική εταιρεία προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της νέας σειράς κινητών τηλεφώνων Mate 40, καμαρώνοντας μάλιστα ότι οι νέοι επεξεργαστές της είναι «πιο προηγμένοι» από το τσιπ A14 στα iPhone 12 της Apple.

Ωστόσο το απόθεμα των νέων επεξεργαστών είναι

πεπερασμένο, και η Huawei δεν θα μπορέσει να ανανεώσει το στοκ λόγω των αμερικανικών εμπορικών περιορισμών.

Τέσσερα μοντέλα

Το τσιπ Kirin 900 βασίζεται στη νεότερη τεχνική παραγωγής των 5 νανομέτρων, και μπορεί να παραχθεί μόνο από την ταϊβανέζικη TSMC και τη νοτιοκορεατική Samsung. Και στους δύο κατασκευαστές έχει πλέον απαγορευτεί να προμηθεύουν τη Huawei με προϊόντα ημιαγωγών που βασίζονται σε «αμερικανική τεχνολογία και λογισμικό».

Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ τον Σεπτέμβριο με το επιχείρημα ότι τα προϊόντα της Huawei κρύβουν κινδύνους εθνικής ασφάλειας για τις ΗΠΑ, κατηγορία που διαψεύδει η Huawei.

Από τη στιγμή που θα εξαντληθεί το διαθέσιμο στοκ η Huawei δεν θα μπορεί πλέον να προμηθευτεί τον επεξεργαστή, κάτι που σημαίνει πως ίσως αναγκαστεί να διακόψει την παραγωγή των Mate 40 στη σημερινή μορφή τους.

H σειρά Mate 40 περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα σε διάφορα χρώματα (Huawei)

Η εταιρεία, η οποία παραμένει τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών παρά το αμερικανικό μποϊκοτάζ, δεν έχει αποκαλύψει πόσους επεξεργαστές έχει σήμερα στη διάθεσή της.

Σύμφωνα με την online παρουσίαση της εταιρείας, το νέο τσιπ περιέχει 15,3 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, 30% περισσότερα από ό,τι το A14 της Apple, και ενσωματώνει μόντεμ 5G.

Η σειρά Mate 40 περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα, από τα οποία το φθηνότερο τιμάται στα 899 ευρώ και το ακριβότερο 2.295 ευρώ. Τι βασικό μοντέλο διαθέτει οθόνη OLED 6,5 ιντσών και συνολικά τέσσερις κάμερες, ενώ οι ακριβότερες βερσιόν έχουν οθόνη 6,8 ιντσών και μέχρι 6 κάμερες για ευρυγώνιες και κοντινές λήψεις.

Χωρίς Google Play

Λόγω του αμερικανικού μποϊκοτάζ, το κατάστημα εφαρμογών Google Play και άλλες υπηρεσίες της Google απουσιάζουν από τις νέες συσκευές, ωστόσο οι περισσότερες εφαρμογές του Android είναι διαθέσιμες για τους έμπειρους χρήστες μέσω του εργαλείου αναζήτησης Petal που ανέπτυξε η Huawei για να παρακάμψει το μπλόκο.

Το εργαλείο Petal επιτρέπει την εγκατάσταση των περισσότερων εφαρμογών για Android (Huawei)

Πάντως αρκετά app δεν είναι πλέον διαθέσιμα για τους χρήστες συσκευών Huawei, συμπεριλαμβανομένων πολλών εφαρμογών e-banking.

Στη διάρκεια της online παρουσίασης o επικεφαλής του τμήματος καταναλωτικών συσκευών της Huawei Ρίτσαρντ Γιου παραδέχτηκε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις «καθιστούν την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη για εμάς».

Ωστόσο η ζήτηση για τη σειρά Mate 40 αναμένεται να είναι υψηλή στην αγορά της Κίνας, όπου η Huawei διατηρεί την πρώτη θέση σε πωλήσεις κινητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα