Φιλιππίνες : Κροκόδειλος άρπαξε από βάρκα 10χρονο αγόρι και το κομμάτιασε

05:23 15/8/2019 - Πηγή: In.gr

Τραγικό θάνατο βρήκε 10χρονο αγόρι το οποίο άρπαξε κροκόδειλος μέσα από τη βάρκα σε ειδικό βιότοπο των Φιλιππίνων.

Ο βιότοπος κοντά στην πόλη Balabac συρρικνώνεται διαρκώς με αποτέλεσμα την έλλειψη τροφής και την αύξηση των επιθέσεων των τεράστιων ερπετών σε ανθρώπους.

Εντοπίστηκε μισοφαγωμένο

Η πόλη είναι γνωστή άλλωστε για τις επιθέσεις κροκοδείλων.

Στην ίδια βάρκα με τον 10χρονο επέβαιναν και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του.

Το πτώμα του μικρού δεν εντοπίστηκε παρά τις ολονύκτιες έρευνες, στις οποίες συμμετείχε και ο

πατέρας του.

Ψαράς, ωστόσο, εντόπισε το μισοφαγωμένο σώμα του παιδιού σε βάλτο με μανγκρόβια δέντρα, σύμφωνα με αναφορά της αστυνομίας.

Από το 2015, δεν έχει περάσει χρόνος στη διάρκεια του οποίου να μην έχει εκδηλωθεί επίθεση από κροκόδειλο, δήλωσε ο Γιόβιτς Πάμπελο υπεύθυνος του πάρκου στην επαρχία Παλαουάν, όπου βρίσκεται και η πόλη Balabac.

«Μάχη για τη χρήση της λίμνης»

«Πρόκειται για μάχη που σχετίζεται με τη χρήση της λίμνης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ανθρωποι και κροκόδειλοι μοιράζονται τον ίδιο χώρο με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν χάσει τη ζωή τους ή να έχουν κατακρεουργηθεί από τα μεγάλα ερπετά, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο για τον βιότοπο της περιοχής.

Οι κροκόδειλοι του αλμυρού νερού φτάνουν έως και τα έξι μέτρα μήκος και βάρος τον έναν τόνο.

Παλαιότερες επιθέσεις

Τον Φεβρουάριο, κροκόδειλος είχε αρπάξει 12χρονο αγόρι που κολυμπούσε σε ποτάμι της πόλης Balabac, αλλά ο μικρός ξέφυγε όταν τα αδέλφια του κατάφεραν ισχυρά χτυπήματα με τα κουπιά στο κεφάλι του κροκοδείλου, περιέγραψε ο Πάμπελο.

Ψαράς καβουριών είχε σκοτωθεί και μισοφαγωθεί από κροκόδειλο αλμυρού νερού τον Φεβρουάριο του περασμένου χρόνου, τρεις μήνες αφότου κροκόδειλος άρπαξε τη 12χρονη ανιψιά του και την έσυρε στο νερό. Το κορίτσι δεν βρέθηκε ποτέ.

Στη συστάδα των νησιών της Παλαουάν, που συχνά αποκαλείται «τελευταίο σύνορο» των Φιλιππίνων, διαβιεί μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας, η οποία απειλείται από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα