Ένας ευέλικτος Αλέξης

13:32 1/1/2019 - Πηγή: In.gr

Ηταν καλά προετοιμασμένη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών.

Αλλωστε εδώ και έναν μήνα οι τραπεζίτες με επικεφαλής τον Θ. Καλαντώνη μαζί με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Δ. Λιάκο δουλεύουν το νέο πλαίσιο για το Πτωχευτικό Δίκαιο των ιδιωτών. Και τούτο γιατί λήγει το άρθρο 9 του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Εδωσαν λοιπόν μια γρήγορη παράταση (έως το τέλος

Φεβρουαρίου), ώστε να προετοιμαστούν προκειμένου να αλλάξει το αναγκαίο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Θα περιλαμβάνει ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να πάψουν να προστατεύονται οι λεγόμενοι στρατηγικοί κακοπληρωτές και να αποκλειστούν από τη ρύθμιση.

Τα κριτήρια θα είναι αυστηρά, προβλέπεται επιδότηση των δόσεων αποπληρωμής σε δανειολήπτες από την πλευρά της πολιτείας και διευκολύνσεις από την πλευρά των τραπεζών (όπως έγινε και στην Κύπρο).

Εκείνο που έχει σημασία, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, είναι ότι στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα «κόκκινα» δάνεια και την πρώτη κατοικία ο Πρωθυπουργός πίεσε τους τραπεζίτες στο θέμα της προστασίας των αδυνάτων και υποχώρησε στους κακοπληρωτές, δείχνοντας για άλλη μια φορά τη γνωστή του ευελιξία.

Keywords
Τυχαία Θέματα