Έλλη Λαμπέτη : Η Νένα Μεντή αποκαλύπτει μυστικά από την ζωή της ηθοποιού

07:41 9/11/2020 - Πηγή: In.gr

Η Νένα Μεντή, μάλιστα, συγκλόνισε με την εξομολόγησή της για την περίοδο που η Έλλη Λαμπέτη πάλευε με τον καρκίνο.

Το πραγματικό της όνομα

«Το πραγματικό της όνομα ήταν Έλλη Λούκου. Λαμπέτη τη “βάφτισε” ο θείος της. Έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό θέατρο και την έκοψαν επειδή ψεύδιζε. 16 χρονών έπαιξε τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο με αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι ηθοποιοί. Η Έλλη Λαμπέτη δεν “έβλεπε” κανέναν άλλον πέρα από τον Δημήτρη Χορν.

Είχε μεγάλο πόνο για το θάνατο των αδελφών της και της μητέρας της. Της στοίχισε φοβερά η κατάληξη της ιστορίας με την υιοθεσία του παιδιού.

Η μεγάλη αποκάλυψη της Νένας Μεντή

«Μου έλεγε: «Εγώ θα πάθω καρκίνο, είμαι σίγουρη». Την περίοδο της αρρώστιας πήγαινα στο θέατρο και την έβλεπα. Θυμάμαι ότι ήταν άλλη… Έλλη. Πέρναγε μια σκιά στα μάτια της. Όταν τελείωσε η παράσταση και φύγαμε μαζί, κάνει έτσι και βγάζει την περούκα και μου λέει: «Δες, ούτε μια τρίχα δεν μου έμεινε»» αποκάλυψε η Νένα Μεντή. Στις 3 Σεπτεμβρίου 1983 στις 7:30 το πρωί άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Mount Sinai Hospital των ΗΠΑ, όπου είχε μεταβεί πριν από λίγες εβδομάδες. Στις 5 Σεπτεμβρίου 1983 η σορός της μεταφέρθηκε στην Αθήνα και στις 6 Σεπτεμβρίου 1983 κηδεύτηκε με δημόσια δαπάνη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Δείτε το αφιέρωμα παρακάτω
Keywords
Τυχαία Θέματα