Διθύραμβοι για Λούλα από τον περονιστή νέο πρόεδρο της Αργεντινής και την Κούβα

02:52 9/11/2019 - Πηγή: In.gr

Διθυράμβους έπλεξαν για τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα η Κούβα και ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αργεντινής, κεντροαριστερός περονιστής Αλμπέρτο Φερνάντες, με αφορμή την αποφυλάκιση του «ιστορικού ηγέτη της βραζιλιάνικης αριστεράς».

Η Κούβα «γιορτάζει»

Η Κούβα «γιορτάζει» την απελευθέρωση του πρώην προέδρου της Βραζιλίας, του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος βγήκε χθες από τη φυλακή μετά την «άδικη κράτησή» του, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της νήσου.

«Ο

λαός της Κούβας γιορτάζει τη λευτεριά του Λούλα, έπειτα από 580 ημέρες άδικης κράτησης. #LulaLibre», ανέφερε μέσω Twitter η κουβανική διπλωματία.

Η επίσημη εφημερίδα της Κούβας, η Granma, μετέδωσε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι βγαίνοντας από τη φυλακή, ο Λούλα, ο ιστορικός ηγέτης της βραζιλιάνικης αριστεράς «ευχαρίστησε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία του».

«Θάρρος» και «ακεραιότητα»

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αργεντινής, ο κεντροαριστερός περονιστής Αλμπέρτο Φερνάντες, χαιρέτισε χθες Παρασκευή την αποφυλάκιση του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, υπογραμμίζοντας μέσω Twitter το «θάρρος» και «την ακεραιότητα» του πρώην συνδικαλιστή, εμβληματικής μορφής της βραζιλιάνικης αριστεράς.

«Μας συγκινεί το θάρρος με το οποίο ο Λούλα αντιμετώπισε αυτόν τον διωγμό (μόνο αυτός ο ορισμός αρμόζει στην αυθαίρετη δικαστική δίωξη που υπέστη)», έγραψε ο Φερνάντες.

«Η ακεραιότητά του δείχνει όχι μόνο τη δέσμευσή του, αλλά και το μεγαλείο του ανδρός», πρόσθεσε.

«Ζήτω ο ελεύθερος Λούλα!»

«Ζήτω ο ελεύθερος Λούλα!», κατέληξε στην ανάρτησή του ο Φερνάντες, που χρησιμοποίησε, αντί του ονόματος του πρώην προέδρου της Βραζιλίας, την πρώτη φορά το όνομα χρήσης του στο Twitter (@LulaOficial) και τη δεύτερη την ετικέτα #LulaLibre.

Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή στην Κουριτσίμπα (νότια) κι έξω από αυτήν τον υποδέχθηκε κόκκινη ανθρώπινη θάλασσα υποστηρικτών του, στους οποίους υποσχέθηκε ότι ο αγώνας συνεχίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα