Σάμος: Πρόσφυγες χτίζουν πρόχειρα σπίτια για να προστατευτούν τον χειμώνα

23:05 8/11/2019 - Πηγή: In.gr

Για τις δύσκολες και κρύες μέρες του χειμώνα ετοιμάζονται οι πρόσφυγες στη Σάμο, οι οποίοι φαίνεται να έχουν αναλάβει να λύσουν μόνοι τους το θέμα της κατοικίας.

Χρησιμοποιώντας ξύλα, τσιμέντο και πέτρες, πρόσφυγες χτίζουν πρόχειρα σπίτια μέσα στο δάσος της Σάμου, έχοντας εγκλωβιστεί στο νησί του ανατολικού Αιγαίου.

«Παίρνουμε υλικά από την πόλη για να φτιάξουμε σπίτι για τον χειμώνα. Γιατί μπορεί να μείνουμε εδώ και ένα και δύο χρόνια» δήλωσε ένας εκ των αιτούντων άσυλο, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha».

Σπίτια από ξύλα και τσιμέντο

Σύμφωνα

με το ρεπορτάζ, οι πρόσφυγες αγοράζουν ξύλα και τσιμέντο, μαζεύουν πέτρες και ύστερα, φτιάχνουν λάσπη για να χτίσουν τα σπίτια τους.

Η άτυπη παραγκούπολη οικοδομείται σε δασική έκταση, μόλις ένα χιλιόμετρο από την πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει ο «Alpha», έχουν χτιστεί περισσότερες από 500 παράγκες, από μουσαμάδες και ξύλα. Και σε κάθε παράγκα διαμένουν πάνω από 10 άτομα.

Τα σπίτια των προσφύγων έχουν χτιστεί σε κοντινή απόσταση από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ).

«Παραγκούπολη» χωρισμένη σε γειτονιές

Μάλιστα, η «παραγκούπολη» είναι χωρισμένη σε γειτονιές, καθώς σε άλλη γειτονιά διαμένουν οι Σύριοι, σε άλλη οι Αφγανοί και σε άλλη οι Αφρικανοί.

Στόχος είναι η αποφυγή των εντάσεων και των επεισοδίων, καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Άλλωστε, ενώ το ΚΥΤ δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες μόλις 600 ατόμων, σήμερα φέρεται να διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή περισσότερα από 7.000 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα