Δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη τρισδιάστατη γέφυρα πεζών

10:20 2/2/2019 - Πηγή: In.gr

H μεγαλύτερη γέφυρα πεζών στον κόσμο 3D τυπωμένη εξ ολοκλήρου σε σκυρόδεμα έχει ολοκληρωθεί στο βιομηχανικό και δημιουργικό κέντρο της συνοικίας Μπαοσάν, στην Σαγκάη. Το έργο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από μια ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Xu Weiguo της σχολής αρχιτεκτονικής του πανεπιστημίου Tsinghua,

Η τρισδιάστατη εκτυπωμένη γέφυρα εκτείνεται σε 26,3 μέτρα με πλάτος 3,6 μέτρων. Στην ανάπτυξη της δομής, η ομάδα σχεδίασε την γέφυρα με έμπνευση από την αρχαία γέφυρα Anji, την παλαιότερη πέτρινη γέφυρα αψίδας του κόσμου.

Η γέφυρα χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση εκτύπωσης,

υψηλή ακρίβεια χύτευσης και υψηλή σταθερότητα σε παρατεταμένη εργασία. Υπάρχουν πολλά βασικά σημεία καινοτομίας του συστήματος που κατέχουν ηγετική θέση στον τομέα διεθνώς. Το πρώτο είναι το εργαλείο εκτύπωσης του βραχίονα ρομπότ, το οποίο αποφεύγει μια προσκόλληση σε διαδικασία εξώθησης και κατάρρευση κατά τη διάρκεια της στοίβαξης των στρωμάτων υλικού.

Για τη δημιουργία διαδρομής και το λειτουργικό σύστημα, η διαδικασία ενσωματώνει το σχεδιασμό φόρμας, την άντληση υλικού, την κίνηση του βραχίονα ρομπότ μαζί με άλλα συστήματα που λειτουργούν ταυτόχρονα. Ένα άλλο σημείο είναι ένας μοναδικός τύπος υλικού εκτύπωσης, ο οποίος έχει λογικές επιδόσεις και σταθερή ροή υλικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα