Δήμαρχος Διρφυών: Η κατάσταση είναι τραγική

08:30 9/8/2020 - Πηγή: In.gr

Η κακοκαιρία «Θάλεια» έφερε έντονα καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες στην Εύβοια.

Για την κατάσταση στην περιοχή μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο οποίος δήλωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που κρατάει πολλές ώρες.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα Ψαχνά, τα Πολιτικα και το Κοντοδεσπότι, περιοχές του δήμου Διρφύων–Μεσσαπίων και στο Μπούρτζι του δήμου Χαλκιδέων.

Δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ενώ τα ποτάμια έχουν κατεβάσει

πολύ νερό. Επι ποδός είναι η Πυροσβεστική ενώ σε ετοιμότητα είναι και μονάδες ΕΜΑΚ με λέμβους αν κριθεί απαραίτητο, όπως και οι δήμοι με χωματουργικά μηχανήματα.

Έχουν απεγκλωβιστεί πολλοί πολίτες, ενώ ο περιφερειάρχης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους.

Στο κέντρο υγείας Ψαχνών το νερό βρίσκεται στο μισό μέτρο όπως λέει ο κ. Κωνσταντίνος Παρασκευάς που βρέθηκε εγκλωβισμένος μέσα στο κέντρο υγείας από τις 6 το πρωϊ.

Ενώ μιλώντας στην εκπομπή, ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων σημείωσε πως τα καιρικά φαινόμενα, γύρω στις 7.30 το πρωϊ, συνεχίζονταν αμείωτα και το πρόβλημα είναι τεράστιο, «η καταστροφή είναι βιβλική». Γίνεται τεράστια προσπάθεια από την Πυροσβεστική για εγκλωβισμένους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  υπογράμμισε ότι η κατάσταση είναι στην κορύφωσή της είναι τραγική, βιβλική καταστροφή ο κεντρικός ποταμός των Ψαχνών έχει υπερχειλίσει, το ύψος του νερού είναι στο 1 μέτρο στο  μεγαλύτερο μήκος της πόλης, έχουν πλημμυρίσει τα περισσότερα ισόγεια σπίτια. Στην αρχή το φαινόμενο χτύπησε την κοινότητα των Πολιτικών όπου είναι κοινότητα 1.500 κάτοικων με τους παραθεριστές γύρω στις 2.500″.

«Είναι τεράστια τα προβλήματα. Θέλω να πιστεύω και εύχομαι να μη χαθεί ανθρωπινή ζωή. Να μη βγει κανείς από τα σπίτια για να μην κινδυνέψουν από την ορμή του ποταμού. Δεν αποτυπώνεται σε εικόνα αυτή η καταστροφή, τα φαινόμενα είναι σε εξέλιξη, υπάρχουν προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή μέχρι τις 10 θα συνεχιστεί το φαινόμενο μας λένε» επισήμανε ο κ. Ψαθάς.

Η κ. Βιργινία που επικοινώνησε με την εκπομπή βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι της στο Μπούρτζι Ευβοίας που έχει πλημμυρίσει και όπως περιγράφει ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλη την περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα