«Εξωγήινος» Μέσι έστειλε την Μπαρτσελόνα στο Final 8 (3-1)

00:08 9/8/2020 - Πηγή: In.gr

Η Μπαρτσελόνα στο Final 8 του Champions League, με έναν Μέσι από άλλον… πλανήτη!

Ο Αργεντινός επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά πως είναι ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου, οδηγώντας τους «Μπλαουγκράνα» στην οχτάδα της διοργάνωσης στην Λισαβόνα.

Η ομάδα του Κίκε Σετιέν φιλοξένησε την Νάπολι του Κώστα Μανωλά στην ρεβάνς του 1-1, επικράτησε εύκολα (3-1) και έκλεισε… ραντεβού με την Μπάγερν Μονάχου στην επόμενη φάση του Champions League.

Απόλυτος

πρωταγωνιστής του ματς, ο εξωγήινος που ακούει στο όνομα Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νου, αποκλείοντας τους Ναπολιτάνους. Ένα γκολ με τρομερό σόλο, ένα κερδισμένο πέναλτι και ένα ακυρωμένο τέρμα για τον 33χρονο. Ο Λανγκλέ άνοιξε τον δρόμο για τους Καταλανούς, με τον Σουάρες να σημειώνει το τρίτο γκολ της Μπάρτσα. Το μόνο που κατάφερε η Νάπολι, ήταν να μειώσει από την άσπρη βούλα με τον Ινσίνιε.

Το ματς

Πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά στο παιχνίδι του Καμπ Νου, η Νάπολι άγγιξε το γκολ αλλά το σουτ του Ντρις Μέρτενς σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Τερ Στέγκεν. Οι Ναπολιτάνοι φάνηκε πως πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νου, ωστόσο η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που βρήκε το γρήγορο γκολ.

Στο 10ο λεπτό, ο Ράκιτιτς εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Λανγκλέ να γράφει το 1-0 με «καρφωτή» κεφαλιά. Το γκολ αυτό έδωσε… φτερά στους παίκτες της Μπάρτσα και συγκεκριμένα στον Λιονέλ Μέσι. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη ανέλαβε δράση, παίρνοντας από το χεράκι την ομάδα του Κίκε Σετιέν. Στο 23ο λεπτό, ο Αργεντινός έγραψε το 2-0 με μυθική ενέργεια. Ο Μέσι πήρε τη μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και ξεκίνησε το… σόλο. Χόρεψε τους αμυντικούς της Νάπολι και χωρίς ισορροπία, έστειλε με φοβερό τρόπο τη μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Οσπίνα. Ένα εκπληκτικό γκολ, από αυτά που μας έχει συνηθίσει ο Αργεντινός σταρ.

Στο 30′, ο Λιονέλ σημείωσε ακόμη ένα φοβερό τέρμα, με τον Τσακίρ να το ακυρώνει, θεωρώντας πως ο Μέσι κοντρόλαρε τη μπάλα με το χέρι.  Ο Ντε Γιονγκ έβγαλε απίθανη μπαλιά, με τον Αργεντινό να κατεβάζει με υποδειγματικό τρόπο και να νικάει από κοντά τον γκολκίπερ των Ναπολιτάνων. Το γκολ, ωστόσο δεν μέτρησε.

Το ματς συνέχισε να είναι one… Messi show. Στο 40΄ κέρδισε πέναλτι από τον Κουλιμπαλί, με τον Λουίς Σουάρες να αναλαμβάνει την εκτέλεση, κάνοντας το 3-0. Σε εκείνο το σημείο, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και μείωσαν με τη σειρά τους και αυτοί από την άσπρη βούλα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ράκιτιτς υπέπεσε σε παράβαση εντός περιοχής, με τον Ινσίνιε να στήνει τη μπάλα στα 11 βήματα για το 3-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν υπήρξαν πολλές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Οι Κυπελλούχοι Ιταλίας προσπάθησαν να βρουν το γκολ που θα τους ξανάβαζε γερά στο κόλπο της πρόκρισης, αλλά μάταια. Στο 81΄, ο Μίλικ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε με τον Πολωνό να είναι σε θέση οφσάιντ.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τσακίρ, με την Μπαρτσελόνα να πανηγυρίζει την πρόκριση στο Final 8 του Champions League. Εκεί, που την περιμένει η… αγριεμένη Μπάγερν Μονάχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα