Μπορείτε να προσποιηθείτε οργασμό καλύτερα από την Μεγκ Ράιαν;

12:47 13/7/2019 - Πηγή: In.gr

Ήταν ο οργασμός που ακούστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην ταινία του 1989 «Όταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι», η θορυβώδης απόδοση από τη Μεγκ Ράιαν της κλιμάκωσης μέχρι την κορύφωση ενός προσποιητού οργασμού ενώ κάθεται σε ένα καφέ της Νέας Υόρκης είναι μία από τις γνωστές σκηνές στην ιστορία του σινεμά.

Το Katz’s, το καφέ όπου εκτυλίσσεται η σκηνή με την ευκαιρία της 30ης επετείου από την προβολή της ταινίας, διοργάνωσε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό, προσκαλώντας όποιον θέλει «να πάρει αυτό που πήρε αυτή» να καθίσει στο ίδιο τραπέζι στο καφέ του Lower East Side και να μιμηθεί τον διάσημο οργασμό της Μεγκ Ράιαν.

Το Katz’s είναι πολύ αγαπητό στους Νεοϋορκέζους από τότε που άνοιξε το 1888. Η οικογενειακή επιχείρηση ειδικεύεται στα τεράστια σάντουιτς με κορν μπιφ και παστράμι και μετά την προβολή της ταινίας έγινε παγκόσμιο τουριστικό αξιοθέατο.

Οι διαγωνιζόμενοι στο Katz’s, είτε είναι γυναίκες, άνδρες ή κάτι άλλο, κλήθηκαν να βιντεοσκοπήσουν την εμφάνισή τους, να ανεβάσουν στο ίντερνετ τα βίντεο και να περιμένουν από ένα πάνελ αποτελούμενο από influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να επιλέξουν τον νικητή που θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

View this post on Instagram

We’re still celebrating the 30th Anniversary of When Harry Met Sally! Who’s ready to come to Katz’s and bring their ‘O’ game?? People are going nuts up in here! Post with hashtags #katzsdeli #fakeitlikemeg #whenharrymetsally to enter for a chance to win a When Harry Met Sally package shipped nationwide. Packages can also be purchased on the website at katzsdelicatessen.com Gotta be in it to win it! #fakeittillyoumakeit

A post shared by Katz's Delicatessen (@katzsdeli) on Jul 12, 2019 at 2:58pm PDT

View this post on Instagram

Recorriendo los lugares icónicos de NY mis amigas de @cansadasconhijos me pidieron recrear la famosa escena de “When Harry met Sally”, en el restaurant @katzsdeli y acá el resultado. Gracias @megryan por demostrarles a ellos que no son tan buenos como piensan. ¡Lo que me divertí! ¿Vamos por mas? Escucho sugerencias – #whenharrymetsally #megryan #humor

A post shared by Mamarula – Pili Cabrera (@soymamarula) on May 15, 2019 at 3:27pm PDT

View this post on Instagram

‘When Harry Met Sally’ premiered 30 years ago today. Katz’s Deli, where the ‘I’ll have what she’s having’ scene was filmed, isn’t far so I stopped by. At one point Nora Ephron was the highest paid woman screenwriter in America. . #whenharrymetsally #noraephron #screenwriting #illhavewhatsheshaving #80smovies #cornedbeefonrye

A post shared by Stacey Osbeck (@stacey.osbeck) on Jul 12, 2019 at 7:57pm PDT

Η πιο γνωστή ατάκα της σκηνής ανήκει σε μία μεσήλικη πελάτισσα που παρακολουθεί έκπληκτη το σόου της Σάλι και λέει στον σερβιτόρο: «Θα πάρω ό,τι πήρε αυτή».

Η ατάκα ανήκει στην μητέρα του σκηνοθέτη Ρομπ Ράινερ, την Εστέλ Ράινερ και βρίσκεται στην 33η θέση 100 των πλέον δημοφιλών κινηματογραφικών φράσεων όλων των εποχών του American Film Institute, λίγο πίσω από το «Μάζεψε τους συνήθεις υπόπτους» (Round up the usual suspects) από την Καζαμπλάνκα.

Στην πρώτη θέση της λίστας η περίφημη, αθάνατη φράση του Ρετ Μπάτλερ από το «Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: «Ειλικρινά, αγαπητή μου, δεν δίνω δεκάρα» (Frankly, my dear, I don’t give a damn).

Η μεγάλη απήχηση του σόου της Μεγκ Ράιαν στηρίζεται στον τρόπο με τον οποίο η Σάλι αποστομώνει τον Χάρι (Μπίλι Κρίσταλ), που ισχυρίζεται με υπερβολική αυτοπεποίθηση και επιμένει ότι οι γυναίκες μαζί του ποτέ δεν προσποιούνται οργασμό.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι όλοι οι άντρες είναι βέβαιοι ότι αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ σε εκείνους και οι περισσότερες γυναίκες το έχουν κάνει κάποια στιγμή, άρα κάνε τον υπολογισμό», απαντά η Σάλι. Και όταν ο Χάρι επιμένει ότι είναι βέβαιος ότι θα μπορούσε να διακρίνει την διαφορά, η Σάλι αρχίζει, με βογγητά που κλιμακώνονται σε κραυγές, να μιμείται την κλιμάκωση και κορύφωση ενός οργασμού.

View this post on Instagram

"When you realize that you want to spend the rest of your life with someone, you want the rest of your life to start as soon as possible." Happy 30th anniversary to #WhenHarryMetSally

A post shared by Hellogiggles (@hellogiggles) on Jul 12, 2019 at 3:17pm PDT

«Η Μεγκ Ράιαν ήταν τόσο πειστική – σαν χασάπης του ‘εγώ’», λέει ο Μπεν Μάνκιεβιτς του τηλεοπτικού δικτύου Turner Classic Movies . «Αφού παρακολούθησαν αυτήν την σκηνή, όλοι οι άνδρες σταμάτησαν να κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους».

Για τον Μάνκιεβιτς, αυτό που κάνει την σκηνή μνημειώδη είναι ο τρόπο με τον οποίο η Μεγκ Ράιαν εγκαταλείπει την κατάσταση της απόλυτης έκστασης, αλλάζοντας αστραπιαία την έκφραση της κορυφαίας ηδονής με το χαμόγελο του θριάμβου που λέει στον Χάρι ότι κάθε γυναίκα είναι απολύτως ικανή να προσποιηθεί οργασμό και με μεγάλη επιτυχία.

«Στην έφερα. Και το ξέρεις ότι στην έφερα. Και τώρα αναρωτιέσαι για κάθε μία προσωπική στιγμή που είχες ποτέ», λέει ο Μάνκιεβιτς. «Είναι η μεγαλύτερη σκηνή θριάμβου στην ιστορία του σινεμά».

View this post on Instagram

Who’s coming down to Katz’s this Friday to celebrate the 30 year anniversary of When Harry Met Sally and the world’s most famous fake?

A post shared by Katz's Delicatessen (@katzsdeli) on Jul 10, 2019 at 4:30pm PDT

View this post on Instagram

When Harry Met Sally came out 30 years ago today, yet Sally Albright's style is still somehow perfect. Swipe for some of the film's best fashion moments.

A post shared by instylemagazine (@instylemagazine) on Jul 12, 2019 at 11:42am PDT

Keywords
Τυχαία Θέματα