Μπίζνες με τον κοροναϊό

05:33 17/11/2020 - Πηγή: In.gr

Το έγγραφο που περιήλθε σαββατιάτικα στην κατοχή μου προέρχεται από κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας (όχι από αυτό στο οποίο θα πάει το μυαλό ορισμένων κακόπιστων…) και αποκαλύπτει μια σοβαρή παράμετρο της «κονόμας» που έχει στηθεί πέριξ του κορωνοϊού και της αντιμετώπισής του.

Το νοσοκομείο έλαβε την περασμένη άνοιξη ως δωρεά αναπνευστήρες, ευγενική χορηγία κάποιου πλουσίου ο οποίος ευαισθητοποιήθηκε από την έκκληση να βοηθήσουν όλοι στη θωράκιση του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι αναπνευστήρες κινεζικής κατασκευής

και προελεύσεως παραδόθηκαν στη διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, διότι στο μεταξύ η πανδημία είχε πάρει την κατιούσα και δεν παρέστη η ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες υποβοήθησης κάποιων ασθενών που είχαν πληγεί από τον κορωνοϊό. Οπως συνέβη και σε διάφορα άλλα νοσοκομεία της Αθήνας άλλωστε, που εκείνη την περίοδο κατακλύστηκαν από τις δωρεές ιδιωτών άλλα και φορέων, επιχειρήσεων κ.λπ. Καλά ως εδώ;

Μπίζνες με τον κοροναϊό ΙΙ

Καλά, και πάμε παρακάτω, στο «ψαχνό». Περί τον Σεπτέμβριο, με την πανδημία να έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια της, εμφανίζεται με επιστολή της στη διοίκηση του νοσοκομείου ιδιωτική εταιρεία, η οποία δηλώνει ότι από τις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου έχει αναλάβει την αντιπροσώπευση των συγκεκριμένων αναπνευστήρων για την Ελλάδα και ζητεί, προσέξτε παρακαλώ:

2.700 συν ΦΠΑ για την εγκατάσταση των αναπνευστήρων, παρέχουσα προς τούτο, εκτός από την τεχνική βοήθεια, και εγγύηση σωστής λειτουργίας για έναν χρόνο, αλλά όχι από Σεπτέμβριο, άλλα από τον… Απρίλιο του 2020, οπότε και οι αναπνευστήρες παραδόθηκαν στη διοίκηση του νοσοκομείου από τον/τους δωρητές!

Ητοι, το επεξηγώ, απαιτεί 2.700 συν ΦΠΑ και δίνει εγγύηση πέντε μηνών – τη στιγμή που με βάση τις οδηγίες της ΕΕ η εγγύηση για όλους τους εξοπλισμούς έχει καθοριστεί στα δύο χρόνια.

Το σημαντικό είναι ότι η εταιρεία ενημερώνει το νοσοκομείο ότι αν εν τέλει επιθυμούν διετή εγγύηση καλής λειτουργίας με τη συνακόλουθη συντήρηση εφόσον απαιτηθεί, αυτό θα κοστίσει 3.900 ευρώ συν ΦΠΑ.

Εξυπακούεται ότι η διοίκηση του νοσοκομείου ψάχνεται να δει τι συμβαίνει. Ας πούμε, είναι δυνατόν οι αναπνευστήρες να αγοράστηκαν από τους δωρητές χωρίς εγγύηση από την κινεζική εταιρεία; Και αν παρ’ ελπίδα συμβαίνει αυτό, είναι δυνατόν η εγγύηση να κοστίζει το ⅓ της αξίας ενός αναπνευστήρα; Και έπειτα ποιος πιστοποιεί ότι η συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία που προαναφέρεται είναι επιφορτισμένη να δίνει εγγυήσεις για λογαριασμό τρίτου, που είναι η κινεζική εταιρεία;

Αναμένω απαντήσεις…

(Επειδή ο κορωνοϊός είναι εδώ, και δείχνει τα δόντια του…)

Το ΠΑΣΟΚ σώζει

Σιγά να μην περιμέναμε την κυρία Ολυμπία Τελιγιορίδου, τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να μας πιστοποιήσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι παντού, είναι παγκόσμιο, και είναι συνεχώς στην πρωτοπορία. Η βουλευτής έκανε μια ανάρτηση στο Facebook, μια ρετρό φωτογραφία τεσσάρων φοιτητών της Κτηνιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης, στην οποία εικονίζεται και ο Αλβέρτος Μπουρλά, ο CEO της Pfizer, που ανακάλυψε το θαυματουργό εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Εκείνο που δεν μας είπε η κυρία Τελιγιορίδου είναι ότι, όπως και αυτή, και τόσοι (μα τόσο πολλοί) άλλοι ότι ο Αλβέρτος ήταν ΠΑΣΟΚ. Και η φωτογραφία ήταν από τις εκλογές της ΠΑΣΠ, το 1982 – όταν όλη η Ελλάδα ήταν «πράσινη» από πάνω έως κάτω, και ο Μπουρλά ήταν ένας ακόμη «πιονιέρος του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού» της χώρας, κατά τα νάματα του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου!

(Οι επιμελείς αναγνώστες μου υποθέτω ενθυμούνται ότι τον Οκτώβριο, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και έλαβε ως φαρμακευτική αγωγή το κοκτέιλ που επεξεργάζεται η εταιρεία Regeneron, είχα αποκαλύψει ότι στην εταιρεία δραστηριοποιείται εκ Κοζάνης ορμώμενος επιστήμων ονόματι Χρήστος Κυρατσούς. Και ότι ο περί ου ο λόγος Κυρατσούς είναι συγγενής ενός στελέχους του πρώιμου ΠΑΣΟΚ, του Μερκούρη Κυρατσού, ο οποίος δυστυχώς δεν βρίσκεται στη ζωή για να χαρεί και αυτός, όπως χαρήκαμε όλοι.)

Τι να λέμε τώρα; Το ΠΑΣΟΚ θα σώσει και τον κόσμο! Τελειωμένα πράγματα. Οχι, γιατί ορισμένοι θεωρούν υπερβολικό ότι κάποια παιδιά με το σπρέι στο χέρι γράφουν τις νύχτες στους τοίχους το πανελλήνιο αίτημα «ΠΑΣΟΚ σώσε μας»!

«Καθαρή» γραμμή

Αντιπολίτευση για τα μπάζα, αντιπολίτευση για γέλια και για κλάματα. Φαντάζομαι ότι ενθυμείσθε ότι ένα από τα κεντρικά σημεία της κριτικής του προέδρου Αλέξη (και του ΣΥΡΙΖΑ εννοείται…) κατά της κυβέρνησης αναφορικά με τη διαχείριση του δευτέρου κύματος της πανδημίας ήταν το γιατί κλείνει γυμνάσια και λύκεια και αφήνει ανοιχτά δημοτικά και νηπιαγωγεία. Και να οι καταγγελίες για τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η απόφαση για τη διάχυση της ασθένειας, και να οι καταγγελίες για τις σκοπιμότητες που κρύβουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης, και να η αμφισβήτηση της επιστημοσύνης της επιτροπής λοιμωξιολόγων και του Σωτήρη Τσιόδρα πιο συγκεκριμένα, επειδή δεν απαιτούν το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων. Τώρα που η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά, με γνώμονα και τα επίσημα στοιχεία για τη διακύμανση των κρουσμάτων, να επεκτείνει το lockdown και σε δημοτικά – νηπιαγωγεία, πάλι κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί τα έκλεισε!

Το μόνο που βρήκα πραγματικό στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, και θα το χαρακτηρίσω ως σοβαρή επισήμανση, είναι το ακόλουθο, που αντέγραψα ως έχει:

«Το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να προετοιμάσει τα σχολεία τις ημέρες του lockdown για σωστό άνοιγμα αυτή τη φορά, χωρίς νέες τραγελαφικές παλινωδίες».

Το σωστό να λέγεται…

Πολιτικοί τσαμπουκάδες

Αντιπολίτευση για τα μπάζα (νούμερο 2), αντιπολίτευση του τσαμπουκά, και του ετσιθελισμού. Η έκτακτη κατάσταση που βιώνει η χώρα οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση να απαγορεύσει τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο – γνωρίζοντας (γιατί εκείνη γνωρίζει, οι υπόλοιποι που επίσης γνωρίζουν προσποιούνται ότι το αγνοούν) ότι στην προηγούμενη μεγάλη συγκέντρωση, αυτή μπροστά στο Εφετείο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κορωνοϊός έκανε πάρτι. Δεν θέλει να επαναληφθεί αυτό. Και το ανακοίνωσε σε όλους τους τόνους. Αλλά μερικοί θεωρούν ότι οι περισσότεροι από εμάς είμαστε συμβιβασμένοι. Και αυτοί είναι οι μόνοι αγωνιστές στη χώρα. Οτι η απείθεια, η ανυπακοή, η άρνηση είναι πολιτική. Αλλά δεν είναι το να λες, εντάξει ρε παιδιά, δεν έγινε και τίποτε αν φέτος δεν γιορτάσουμε το Πολυτεχνείο. 46 χρόνια τώρα το γιορτάζουμε, κάθε χρόνο και χειρότερα. Αν εφέτος, για τους πολύ συγκεκριμένους λόγους, δεν το γιορτάσουμε δεν έγινε τίποτε. Δεν υποστέλλεται η αγωνιστικότητα κανενός. Ούτε η αριστεροσύνη του. Ούτε θα αμφισβητηθεί η πίστη του στα συνθήματα της εξέγερσης, στο «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία». Και το λέει κάποιος που ήταν ΕΚΕΙ και ΤΟΤΕ. Ο Βαρουφάκης δεν ήταν. Ούτε ο Τσίπρας. Ο πρώτος ήταν 12 χρόνων στην εξέγερση και ο δεύτερος αγέννητος. Για τον Μήτσο τον Κουτσούμπα δεν έχω εικόνα, δεν ξέρω.

Ομως όλο αυτό που γίνεται από το Σάββατο, όταν ο Χρυσοχοΐδης επικοινώνησε με όλους και τους ενημέρωσε για την απαγόρευση, ξεπερνάει κάθε λογική. Και δείχνει ότι δυστυχώς και η επέτειος για την εξέγερση θα γίνει, μετά βεβαιότητος, πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης…

Keywords
Τυχαία Θέματα