Ασύλληπτο: Η Λιόν πέταξε έξω την Σίτι (3-1)

23:59 15/8/2020 - Πηγή: In.gr

Η μεγαλύτερη έκπληξη της φετινής οχτάδας στο Champions League σημειώθηκε στο τέταρτο και τελευταίο παιχνίδι του Final 8!

Η Λιόν επικράτησε 3-1 της Μάντσεστερ Σίτι, ενός εκ των δύο φαβορί για το τρόπαιο και προκρίθηκε στα ημιτελικά! Ήταν μία υπέρβαση για τη γαλλική ομάδα, η οποία τερμάτισε έβδομη στο Σαμπιονά και έμοιαζε ως η πιο αδύναμη της προημιτελικής φάσης!

Μετά το πρώτο 20λεπτο που είχε καθαρά παθητικό ρόλο, η Λιόν έδειξε τα… δόντια της. Στο 24’ ο

Εκαμπί «έσπασε» το οφσάιντ και στο τετ-α-τετ πλάσαρε, ο Έντερσον απέκρουσε και στην επαναφορά, ο Κορνέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Σίτι προσπάθησε να αντιδράσει, πίεσε και στο 69’ ισοφάρισε. Ο Στέρλινγκ άδειασε τους αντιπάλους του στην περιοχή, γύρισε στον επερχόμενο Ντε Μπρόινε ο οποίος σότραρε και σκόραρε.

Εκεί που το τάιμινγκ έδειχνε να ευνοεί τη Σίτι, η Λιόν «ξαναχτύπησε» στην κόντρα με τον νεοεισελθόντα Ντεμπελέ! Αρχικά, στο 79’ ο Εκαμπί άφησε τη μπάλα να περάσει και ο Ντεμπελέ που την πήρε, πλάσαρε εύστοχα! Ο ίδιος στο 88’ καραδοκούσε στο σουτ του Αουάρ και εκμεταλλευόμενος την ασταθή απόκρουση του Έντερσον, από κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα!

ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Έρικ Γκαρσία, Λαπόρτ, Φερναντίνιο (56’ Μαχρέζ), Κανσέλο, Ρόδρι (84’ Νταβίντ Σίλβα), Ντε Μπρόινε, Γκιντογκάν, Στέρλινγκ, Ζέσους

ΛΙΟΝ: Λόπες, Ντεναγέρ, Μαρσέλο, Ντιμπουά (75’ Τετέ), Μαρσάλ, Κακερέ, Αουάρ, Ντεπάι (75’ Ντεμπελέ), Εκαμπί (87’ Ρεν Αντελαΐντ), Κορνέ, Γκιμαράες (70’ Μέντες)

Keywords
Τυχαία Θέματα