Απολυτήριο και φύγαμε για τα αμφιθέατρα

11:31 13/2/2019 - Πηγή: In.gr

Σε λίγες ημέρες, μόλις ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ξεμπερδέψει με το εκκλησιαστικό ζήτημα που βρίσκεται στο προσκήνιο και ειδικότερα το μισθολογικό των κληρικών, θα δώσει στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο για το νέο εξεταστικό που θα ισχύσει – όπως ο ίδιος έχει πει – από το 2020.

Μπορεί με το σχέδιο Γαβρόγλου – μέρος του οποίου έχει γίνει γνωστό- να μην εξασφαλίζεται ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα ΑΕΙ όπως ευαγγελιζόταν o ίδιος ο υπουργός, ωστόσο θα ανοίξει τις πύλες των ανώτατων ιδρυμάτων για κάποιους τελειόφοιτους της Γ’

Λυκείου χωρίς να χρειαστεί να περάσουν από… τη βάσανο των πανελλαδικών.

Πώς θα γίνει αυτό; Θα ξεχωρίσει τις σχολές και τα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης που βρίσκονται στα… αζήτητα, που έχουν απαξιωθεί στα μάτια των υποψηφίων και τα πτυχία τους δεν έχουν- με ορισμένες εξαιρέσεις- αντίκρισμα στην αγορά εργασίας και θα επιτρέψει να εισαχθούν σε αυτά τελειόφοιτοι μαθητές της Γ’ Λυκείου μόνο με το βαθμό του απολυτηρίου.

Σε κάποια από αυτά τα τμήματα που θα συμπεριληφθούν στην «πράσινη λίστα Γαβρόγλου» , οι φοιτητές -μέχρι πρότινος- πέρναγαν το κατώφλι τους γράφοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά μέσο όρο 4 με 5.

Τώρα ο υπουργός Παιδείας, που κατά τα άλλα κόπτεται για το μέλλον και την ποιότητα της ανώτατης εκπαίδευσης, θα τους απαλλάξει και από αυτή τη διαδικασία.

Άλλωστε, οι περισσότεροι υπουργοί Παιδείας – όπως έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν – σπανίως είχαν σε προτεραιότητα να διασφαλίσουν την ποιότητα των αυριανών επιστημόνων αλλά αντιθέτως μεριμνούσαν προκειμένου να εισαχθεί στα ΑΕΙ όσο το δυνατόν μεγαλύτερος όγκος φοιτητών.

Αν μάλιστα κάποιοι από αυτούς τους φοιτητές βρεθούν στα αμφιθέατρα χωρίς να κοπιάσουν στο ελάχιστο, τόσο το καλύτερο…

Ούτε λευκή κόλλα λοιπόν το μήνυμα Γαβρόγλου προς τους αυριανούς επίδοξους φοιτητές που στοχεύουν στα τμήματα χαμηλής ζήτησης. Απολυτήριο και φύγαμε για τα αμφιθέατρα…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απολυτήριο,apolytirio