Απαγόρευση καπνίσματος: Κάνει καλό όχι μόνο στην υγεία μας

16:31 31/1/2020 - Πηγή: In.gr

Από τότε που απαγορεύτηκε οριστικά το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, τα πράγματα άλλαξαν. Άλλαξαν και για τους καπνιστές και για τους μη καπνιστές. Οι δεύτεροι πλέον θα απολαμβάνουν τον καφέ τους χωρίς τη μυρωδία και τις αρνητικές συνέπειες οτυ καπνού. Οι δεύτεροι όμως έχουν κάποια πρόσθετα οφέλη.

Κοινωνικοποίηση

Αυτόματως βγαίνοντας έξω από το μαγαζί, ο καπνιστής έμμεσα κοινωνικοποιείται. Έχει και άλλους καπνιστές γύρω του και μοιράζονται την ίδια μετάβαση, από το τσιγάρο σε κλειστό χώρο, τώρα στο κάπνισμα σε ανοιχτό. Αρχίζουν λοιπόν να μιλάνε με ανθρώπους που υπό τις καθιερωμένες συνθήκες

δε θα μίλαγαν καν. Μαθαίνει ο ένας τα νέα του άλλου. Συζητάνε μεταξύ τους.

Κάποτε μπορεί να καταλήξουν να ανοίξουν και ολόκληρες συζητήσεις που δεν έχουν τελειωμό. Μπορεί να δεις άτομα να στέκοντα όρθια για πολλά λεπτά επειδή απολαμβάνουν την καινούργια παρέα που γνώρισαν.

Τα τσιγάρα άλλωστε που κάνουν πλέον οι καπνιστές είναι αρκετά λιγότερα. Μόνο το γεγονός ότι αφήνουν την παρέα τους μέσα στο μαγαζί, τους κάνει να μη σηκώνονται να βγούνε έξω συνέχεια. Ειδικά τώρα τον Χειμώνα που το «έξω» είναι πολύ πιο δύσκολο λόγω του κρύου.

Φλερτ

Και εδώ έρχεται το πιο ενδιαφέρον σημείο της υπόθεσης αυτής. Οι άνθρωποι είναι σα να ξαναγυρνάνε στο παλιό παραδοσιακό φλερτ. Εκεί που εντός του καταστήματος δε θα έκαναν ενδεχομένως καμία κίνηση, πλέον κάνουν. Ξεκινάνε με ένα αθώο «έχεις φωτιά» και μπορεί να καταλήξουν να καπνίζουν μαζί για ώρα ενώ παράλληλα να φλερτάρουν ο ένας τον άλλον.

Αντί λοιπόν να κάθονται μέσα σε έναν κλειστό χώρο συνεχόμενα και το πολύ πολύ να κοιτάνε τα πράγματα αλλάζουν. Είναι ένα θέμα καθαρά ψυχολογικό. Προκειμένου να μη νιώθουν αμήχανα λόγω της ησυχίας, ανοίγουν διάλογο για να κρύψουν αυτήν την αμηχανία. Αφήστε που είναι καλή ευκαιρία να φλερτάρει κανείς.

Είναι κάποιος φερειπείν στο μαγαζί, σου αρέσει. Αντί να κάθεσαι και να τον κοιτάς δίχως νόημα με τις ώρες εσύ απλά σηκώνεσαι και πας να καπνίσεις έξω. Να η ευκαιρία. Ζητάς έτσι τσιγάρο; Ζητάς αναπτήρα; Πάντως είναι πολύ πιο σίγουρο ότι το φλερτ θα γίνει πλέον παρά πριν τον αντικαπνιστικό νόμο. Τόσα χρόνια το πιο κοντινό σε φλερτ ήταν κάτι βλέματα που μετά από κάποια ώρα σταματούσαν και αυτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα