ΑΕΛ- Άρης 0-0

21:50 11/1/2020 - Πηγή: In.gr

Ο Άρης δεν κατάφερε να κερδίσει (0-0) την ΑΕΛ και την κούραση σε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι, παρέμεινε όμως στη τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Η κούραση ήταν ο μεγάλος αντίπαλος του Άρη, καθώς το σημερινό ήταν το τρίτο παιχνίδι που έδωσε μέσα στην εβδομάδα, μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την αναμέτρηση κυπέλλου με τη Ξάνθη.

Η ομάδα του

Ένινγκ δεν κατάφερε να κερδίσει (0-0) την κόπωση και την ΑΕΛ -η οποία δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις για το κύπελλο- , σε ενα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οτι οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν συνολικά περισσότερα απο 100 λάθη, σε έναν αγώνα χωρίς ρυθμό.

Ο Άρης έφτασε τους 26 βαθμούς και παρέμεινε στη τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Χωρίς αλλαγές ο Ένινγκ, με Παπαζογλου ο Γρηγορίου

Ο Μίκαελ Ένινγκ, παρά το γεγονός οτι η ομάδα του έδωσε σήμερα το τρίτο της παιχνίδι σε μία εβδομάδα, χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα με τα δύο προηγούμενα. Με τον Ρόουζ να έχει καθιερωθεί, πλέον, στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, και τον Λάρσον να παίζει πίσω από τον Ιντέγε, στο σύστημα 4-4-1-1 με το οποίο παρέταξε την ομάδα του ο Γερμανός τεχνικός. Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3-5-2, τους Κάτσε και Σεσέροβιτς στα χαφ και τους Ουάρντα και Παπαζογλου στη κορυφή της επίθεσης. Ο Έλληνας επιθετικός, μάλιστα, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΛ.

Ισορροπημένο ξεκίνημα

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, σε μια προσπάθεια να αιφνιδιάσουν τον Άρη. Ο Ένινγκ έβαλε τις φωνές στους παίκτες του και μετά τη συμπλήρωση των πρώτων πέντε λεπτών ανέβασαν τη απόδοση τους. Ο Άρης πίεζε ψηλά, αναγκάζοντας τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ σε αρκετά λάθη. Οι κίτρινοι πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης, χωρίς πάντως να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία των γηπεδούχων. Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες τελικές, η πιο επικίνδυνη σημειώθηκε στο 23ο λεπτό απο λάθος γύρισμα της μπάλας από τον Βέλεθ, που λίγο έλειψε με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Κουέστα.

Ανάπτυξη από τα αριστερά

Η άμυνα της ΑΕΛ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον Φετφατζίδη απο το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έκανε ορισμένες καλές ατομικές ενέργειες, όμως η ομάδα του Ένινγκ στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε να αναπτυχθεί κυρίως από την αριστερή πλευρά με τους Κόρχουτ και Λάρσον. Αντίθετα η ΑΕΛ προσπαθούσε κυρίως να γίνει απειλητική με στημένες φάσεις, στις οποίες όμως αντέδρασε σωστά η άμυνα του Άρη. Καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου το σουτ του Κάτσε στις καθυστερήσεις, που έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο ίδιο μοτίβο

Με τον ίδιο τρόπο που ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε και το δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Οι δυο ομάδες έκαναν πολλά λάθη, κυρίως στη μεσαία γραμμή, ενώ ήταν φανερή η έλλειψη ρυθμού. Ο Ένινγκ ζητούσε από τους παίκτες του να μένουν ψηλά και να πιέζουν τους αντιπάλους αμυντικούς.

Μεγάλη ευκαιρία με Γκάμα, απάντηση από Κάτσε

Ο Άρης έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Γκάμα σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κρίστινσον και κατέληξε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να φτάσουν κοντά σε ενα γκολ. Ο Κάτσε σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά, όμως ο Κουέστα μπλόκαρε τη μπάλα.

Σωτήρια επέμβαση από Κουέστα

Ο Κουέστα τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση, κατάφερε, όμως να συνεχίσει το παιχνίδι. Στο 80ο λεπτό ,μάλιστα, έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση, καθώς νίκησε τον Καρανίκα σε τετ α τετ.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς, Μπέρτος, Κάτσε, Μιλοσάβλιεβιτς (78’ Μπούστος), Σεσέροβιτς (90+4’ Μπάλλας), Καρανίκας, Παπάζογλου (86’ Νούνιτς), Ουάρντα.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα (63’ Μπα), Ματίγια, Φετφατζίδης, Γκάμα (79’ Μαρτίνες), Λάρσον (69’ Ντιγκινί), Ιντέγε.

Keywords
Τυχαία Θέματα