Α. Κουρούκλης στο One Channel: Η κυβέρνηση θέλει να απαλλάξει την μεγάλη εργοδοσία από τις εισφορές

20:13 1/8/2019 - Πηγή: In.gr

Για τις ασφαλιστικές εισφορές και τη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία μίλησε στην εκπομπή One Direct ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, Αντώνης Κουρούκλης.

Για την εξαγγελθείσα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από την κυβέρνηση είπε ότι «μπορεί σε πρώτο επίπεδο να φαίνεται ότι θα ανακουφίσει τον κόσμο, όμως εμείς διαφωνούμε. Γιατί σε δεύτερο επίπεδο, στοχεύει στην απαλλαγή της μεγάλης εργοδοσίας από την υποχρέωση καταβολής εργοδοτικών εισφορών. Κάτι που είναι κεκτημένο».

Ακόμα, εξέφρασε την άποψη ότι «δεν έχει

αποδειχθεί πουθενά ότι η μείωση των φόρων και των εισφορών παραπέμπουν σε αναπτυξιακή πολιτική» και σημείωσε ότι από αρχές του 2019 «οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών μειώθηκαν, αλλά η εισπραξιμότητα τους δεν ανέβηκε».

Επιπλέον τάχθηκε υπέρ «της διατήρησης του χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Κι αυτός διασφαλίζεται με την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών από εργοδότες, με τη συμμετοχή των εργαζομένων».

Τέλος, σχολίασε πως με τη μείωση των εισφορών «θα δημιουργηθεί ανασφάλεια στις επόμενες γενιές συνταξιούχων. Θα κοιτούν πως πάνε οι εισπράξεις του ΕΦΚΑ για να δουν τι ανταποδοτική σύνταξη θα πάρουν».

Πηγή: onetv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα