Treepines: Ο Μάκης Δαφόπουλος μιλάει για το καινούργιο του άλμπουμ «Save your time»

11:53 20/7/2020 - Πηγή: In.gr

Ο  Χρόνος και τα σημάδια που αφήνει πάνω σε στιγμές, ανθρώπους, σχέσεις, τόπους, είναι το στοιχείο της έμπνευσης, στη δημιουργία του νέου άλμπουμ του Treepines (άκα Μάκη Δαφόπουλου) με τίτλο «Save your time».

Το album, ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019, σε καθεστώς ψυχικής φόρτισης. Το «Save oyur time» είναι ένα «Ημερολόγιο», διάχυτο από συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα, μετουσιωμένα σε μουσικές που ταξιδεύουν στο χρόνο.

Πώς προέκυψε ο νέος σας δίσκος;

Ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2019 και ολοκληρώθηκε

τον Ιούνιο του 2020 με την επίσημη κυκλοφορία του από την νέα μου δισκογραφική εταιρεία fm Records. Το album προέκυψε από διαφορά βιωματικά προσωπικά γεγονότα.

Ποια ήταν η έμπνευσή σας;

Με εμπνέουν πολλά: ένα τοπίο, μια παρέα σε ένα νησί, ένα ηλιοβασίλεμα, συμπεριφορές, ένας χωρισμός. Στο συγκεκριμένο άλμπουμ επικράτησε ένας χωρισμός, τα γεγονότα γύρω από αυτόν και τα συναισθήματα πριν και μετά.

Πώς έγινε η επιλογή των κομματιών του δίσκου;

Η επιλογή των κομματιών, όπως σε κάθε δίσκο, είναι πάντα σαν ένα ημερολόγιο, ένα αφήγημα γεγονότων. Εάν τα διαβάσεις με την σειρά είναι ακριβώς όπως αισθανόμουν
μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Συνήθως τα αφήνω όπως έχουν βγει με την σειρά, χωρίς αλλαγή, για να έχουν κάποια συνοχή ηχητικά στην σειρά.

Ποιο κομμάτι ξεχωρίζετε και γιατί;

Αγαπημένα μου κομμάτια είναι το ‘What is left’ το ‘Save your Time’ και το ‘Seasons’.

Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε στον κόσμο;

Η αναζήτηση μέσα από αυτό το ταξίδι είναι να μπορώ να εκφράσω και να περιγράψω με ήχους μια εικόνα, ένα συναίσθημα.
Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά του μουσικού: να σε ταξιδέψει με τον ήχο να μεταφερθείς στην εικόνα. Οπότε θέλω εδώ ο ακροατής μέσα από τη μελωδία να τον ταξιδέψω και να δει, να ακούσει και να νιώσει αυτό που οραματιζόμουν εγώ κατά τη διάρκεια της σύνθεσης.

Πώς είναι η δισκογραφία στην Ελλάδα σήμερα;

Η δισκογραφία σίγουρα δεν είναι όπως παλιά. Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και περιμένουμε να δούμε αν το digital θα ευνοήσει όλη την εξέλιξη αυτή μουσικά.

Ποια είναι τα πρότυπά σας στη μουσική;

Τα μουσικά μου πρότυπα όταν ξεκίνησα να ακούω μουσική ήταν μπάντες κυρίως της heavy Metal σκηνής. Μετά ήρθαν οι cure , smiths μερικές μπάντες pop punk rock όπως οι angels and airwaves και διάφορα ακούσματα προς αυτή την κατεύθυνση. Μέσα στα επόμενα χρόνια αυτό άλλαξε και ανοίχτηκα σε πιο elcetronic μουσικές. Και κατέληξα σήμερα να συνεργάζομαι με κάποιους από αυτούς τους παραγωγούς!

Ποια είναι τα επόμενά σας σχέδια;

Τα επόμενα μου σχέδια είναι μην έχω κανέναν περιορισμό μουσικά.  Ετοίμαζα κάποιες εμφανίσεις άλλα λόγω της κατάστασης δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον. Τώρα δουλεύω κάποιες συνεργασίες με ξένους παράγωγους και όχι μόνο. Είναι φυσικά νωρίς να μιλάω για νέο album καθώς το save your time μόλις κυκλοφόρησε από την FM Records. Αυτό βέβαια το λέω κάθε χρόνο, και στο τέλος, όλο και κάτι καινούριο βγάζω!

Keywords
Τυχαία Θέματα