To ΚΙΑ XCeed στην Ελλάδα από 20.590 ευρώ

18:00 30/10/2019 - Πηγή: In.gr

Η εγχώρια γκάμα του πιο πολυσυλλεκτικού μικρομεσαίου μοντέλου των Κορεατών υποδέχεται την πιο περιπετειώδη παραλλαγή του, με την ονομασία XCeed η οποία θα είναι αρχικά διαθέσιμη με δύο κινητήρες βενζίνης 1,0 και 1,4 λίτρων και σε τρία επίπεδα εξοπλισμού.

Αναλυτικότερα, η βασική έκδοση του XCeed η οποία θα διατεθεί στην ελληνική αγορά στην τιμή των 20.590 ευρώ εφοδιάζεται με  turbo κινητήρα 1,2 λίτρων με απόδοση 120 ίππους και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρει τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα

σε 11,3 δευτερόλεπτα ενώ βάσει του αυστηρότερου πρωτοκόλλου δοκιμών WLTP οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα διαμορφώνται σε 138 γρ./χλμ. (NEDC 124 γρ./χλμ.).

Για εκείνους που επιθυμούν επιπλέον ισχύ, το XCeed διατίθεται επίσης με turbo κινητήρα 1,4 λίτρων με απόδοση 140 ίππους ο οποίος συνδυάζεται επίσης με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων προσφέροντας τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 9,4 δευτερόλεπτα. Σε ό,τι αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα η KIA ανακοινώνει για τη συγκεκριμένη έκδοση 145 γρ./χλμ. βάσει WLTP (137 γρ./χλμ.  βάσει NEDC).

Η έκδοση 1.4 ξεκινά στην χώρα μας από τα 25.590 ευρώ και σύμφωνα με τις συστάσεις θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού του μοντέλου Launch Edition I που συνολικά θα είναι διαθέσιμο σε τρία εξοπλιστικά επίπεδα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκδοση κινητήρα θα μπορεί να συνδυαστεί και με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, συνδυασμό για τον οποίο η KIA δεν έχει ανακοινώσει προς το παρόν τιμή.

Σε ό,τι αφορά το βασικό εξοπλισμό της Launch Edition I, αξίζει να σημειωθεί ότι το XCeed περιλαμβάνει στα χαρακτηριστικά του ήδη από τη βασική έκδοση, ένα εμπεριστατωμένο σύνολο συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης στα οποία συγκαταλέγονται ενεργό σύστημα διατήρησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας, σύστημα αυτόνομης πέδησης καθώς και αερόσακους τύπου κουρτίνας όσο και πλευρικούς εκτός από τους δεδομένους οδηγού-συνοδηγού.

Σε επίπεδο gadgets η βασική έκδοση προσφέρει συνδεσιμότητα μέσω Apple CarPlay και Android Auto, ενώ το infotainment φιλοξενείται σε έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών που συνδυάζεται με μια μικρότερη LCD οθόνη στο κέντρο του πίνακα οργάνων 3,5 ιντσών, όπου εμφανίζονται οι ενδείξεις και οι πληροφορίες του υπολογιστή ταξιδίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κορυφαία εξοπλιστική έκδοση Launch Edition III η οποία για τον κινητήρα των 120 ίππων ξεκινά από τα 22.300 ευρώ, το infotainment φιλοξενείται σε οθόνης αφής 10,25 ιντσών και συνδυάζεται με εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης ενώ ο υπολογιστής ταξιδίου φιλοξενείται σε οθόνη 4,2 ιντσών.

Σε ό,τι αφορά την εμφάνιση, αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από το βασικό επίπεδο εξοπλισμού περιλαμβάνονται δερμάτινο τιμόνι και επιλογέας ταχυτήτων, λεπτομέρειες από χρώμιο, ενώ εξωτερικά, ξεχωρίζουν οι ράγες οροφής οι οποίες περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό, οι καθρέφτες στο χρώμα του αμαξώματος, το πλήθος των διακοσμητικών από χρώμιο και οι ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Keywords
Τυχαία Θέματα