Nissan Navara 2021: Ακόμα πιο σκληροτράχηλο

14:46 5/11/2020 - Πηγή: In.gr

Η ιαπωνική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου Navara το οποίο, σύμφωνα με τις συστάσεις θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από τις αγορές της Ασίας και συγκεκριμένα την Ταϊλάνδη, από τα τέλη του έτους, εξ ου και οι δεξιοτίμονες πρώτες εικόνες, με την προοπτική να καταφτάσει στην Ευρώπη το πρώτο εξαμήνο του 2021.

Ξεκινώντας από την όψη του, το νέο Navara επωφελείται από νέου σχεδιασμού LED φωτιστικά σώματα τα οποία υπογραμμίζονται από LED ημέρας σε μοτίβο C που προσδίδουν στο pickup μια

πιο σύγχρονη εμφάνιση.

Βελτιώσεις έχουν υλοποιηθεί και στη γρίλια που φέρει σε περίοπτη θέση την ονομασία του μοντέλου. Ανασχεδιασμένα είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED καθώς και η θύρα στον χώρο φόρτωσης όπου επίσης αναγράφεται η ονομασία του μοντέλου.

Την εικόνα συμπληρώνουν μια σειρά από πρόσθετα προστατευτικά και λεπτομέρειες που συντείνουν σε μια συνολικά πιο σκληροτράχηλη εμφάνιση. Ακόμα σημαντικότερη ωστόσο είναι η προσθήκη μιας νέας έκδοσης ονόματι «Pro-4X» η οποία επενδύσει σε μια ακόμα πιο επιθετική και στοχευμένη στο off-road είδος που εκπροσωπεί το Navara.

Υπό αυτό το σκεπτικό η έκδοση Pro-4 X διαθέτει χωμάτινα ελαστικά και μια σειρά από υπερτονισμένες λεπτομέρειες σε πορτοκαλί απόχρωση στα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος ενώ στο ίδιο χρώμα βάφεται και το όνομα της Nissan στην μπροστινή γρίλια.

Οι αλλαγές δεν περιορίζονται ωστόσο στο αισθητικό κομμάτι καθώς το Navara διαθέτει έναν ενισχυμένο πίσω άξονα και αναβαθμισμένη ανάρτηση προκειμένου να μπορεί να αντεπεξέλθει σε μεγαλύτερα φορτία. Παράλληλα, μεγαλύτερος είναι και ο χώρος φόρτωσης ενώ έχει προστεθεί και ένα σκαλοπάτι στον πίσω προφυλακτήρα που εγγυάται ευκολότερη πρόσβαση σε αυτόν.

Το Navara υπόσχεται παράλληλα και μεγαλύτερη ευελιξία και πολιτισμό χάρη σε ένα βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης το οποίο υπόσχεται υψηλότερη απόκριση αλλά και να διευκολύνει στους ελιγμούς σε χαμηλές ταχύτητες μειώνοντας παράλληλα τους κραδασμούς που περνούν στα χέρια του οδηγού.

Σημαντικά αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός υποβοήθησης και ασφάλειας με το Navara να συμπεριλαμβάνει στο παλμαρέ του, σύστημα προειδοποίησης για ενδεχόμενη σύγκρουση, σύστημα αυτόνομης πέδησης και σύστημα περιμετρικής θέασης το οποίο συνεργάζεται με τέσσερις κάμερες και υπόσχεται να σκανάρει κάθε εμπόδιο, όπου και αν βρίσκεται αυτό σε χαμηλές ταχύτητες κατά τις off-road μετακινήσεις.

Αν και το εσωτερικό εκ πρώτης όψεως δείχνει γνώριμο, η Nissan έχει φροντίσει να αναβαθμίσει το σύστημα infotainment που φιλοξενείται σε οθόνη οκτώ ιντσών η οποία συνδυάζεται με υψηλότερης ανάλυσης ψηφιακή οθόνη επτά ιντσών στον πίνακα οργάνων. Το τιμόνι είναι επίσης νέο ενώ ανασχεδιασμένοι είναι και οι διακόπτες χειρισμού των περιφερειακών συστημάτων. Παράλληλα έχουν τοποθετηθεί πιο αναπαυτικά καθίσματα στο εσωτερικό που υπόσχεται και καλύτερη ηχομόνωση.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί αλλαγές κάτι που σημαίνει ότι το Navara θα εξακολουθεί να διατίθεται με diesel κινητήρα 2,3 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 163 ή 190 ίππων σε συνδυασμό με μηχανικό έξι σχέσεων ή αυτόματο επτά σχέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα