Me 181 ίππους o νέος κινητήρας Skyactiv-X στο Mazda3

15:29 11/2/2019 - Πηγή: In.gr

H Mazda αποκάλυψε τη νέα γενιά του Μazda3 στην έκθεση του Los Angeles τον Νοέμβριο του 2018, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει στοιχεία για τους νέας γενιάς, αποδοτικούς όσο και ισχυρούς κινητήρες SkyActiv X με τους οποίους θα εφοδιάζεται το μικρομεσαίο μοντέλο και όχι μόνο.

Περισσότερο φως στην υπόθεση SkyActuv X έρχεται να δώσει μια

«διαρροή» από Σλοβακία, όπου αποκαλύφθηκε ότι ο επίμαχος κινητήρας με το καινοτόμο σύστημα ανάφλεξης μέσω συμπίεσης θα αποδίδει 181 ίππους και 222 Nm ροπής.

Παράλληλα με την αποκάλυψη της ισχύος, σύμφωνα με το έγγραφο που είδε το φως το δημοσιότητας, ο κινητήρας SkyActiv-X θα εφοδιάζει τις σπορ προσανατολισμού εκδόσεις του Mazda3 GT και GT Plus, ενώ θα συνδυάζεται τόσο με μηχανικό όσο και με αυτόματο κιβώτιο.

Επιπλέον, στην περίπτωση της hatchback έκδοσης αμαξώματος, ο συγκεκριμένος κινητήρας θα μπορεί να συνδυαστεί και με σύστημα τετρακίνησης χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί την μοναδική επιλογή καθώς θα υπάρχει και εμπροσθοκίνητη έκδοση.

Πλην του νέου κινητήρα βενζίνης, το Mazda3 θα είναι επίσης αρχικά διαθέσιμο στην Ευρώπη με βενζινοκινητήρα SkyActiv G με 122 ίππους και diesel μοτέρ SkyActiv D με ισχύ 116 ίππους.

Keywords
Τυχαία Θέματα