Kinetic 07: Όταν η Caterham συνάντησε την ηλεκτροκίνηση μέσω… Βουλγαρίας

16:41 11/10/2019 - Πηγή: In.gr

Η βρετανική Caterham φημίζεται για τα σπαρτιατικής λογικής τετράτροχα με αγωνιστικές  αξιώσεις και την παραδοσιακή προσέγγιση ενώ επί του παρόντος η μοναδική της ηλεκτρική απόπειρα περιορίζεται σε μια ηλεκτροκίνητη εξίσου λιτού σκεπτικού μοτοσικλέτας που παρουσίασε το 2014. Ωστόσο, μια εταιρεία με έδρα τη Βουλγαρία, η Kinetic αξιοποίησε πλαίσιο της Caterham προκειμένου να κατασκευάσει το πρώτο μηδενικών εκπομπών τετράτροχο της χώρας το οποίο και παρουσιάστηκε ήδη σε δυνάμει αγοραστές

σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου στη Σόφια.

Το Kinetic 07 όπως ονομάζεται το ηλεκτροκίνητο μοντέλο είναι ένα ανοιχτό διθέσιο μοντέλο που δεν μπορεί να κρύψει τις Caterham καταβολές και το οποίο, σύμφωνα με τις συστάσεις, σχεδιάστηκε υπό το σκεπτικό χρήσης του σε πίστα χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι εξαιρείται από το δημόσιο οδικό δίκτυο.

H Kinetic η οποία αξιοποίησε ως βάση ένα ελαφρύ πλαίσιο της Caterham, αντικαθιστώντας τον θερμικό κινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 652 και 800 Nm το οποίο εγγυάται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,7 δευτερόλεπτα όσο… τρομακτικό ή συναρπαστικό ακούγεται αυτό για ένα τετράτροχο χωρίς παρμπρίζ.

Για την ακρίβεια ο ιδρυτής της εταιρείας Kinetic και υπεύθυνος για το σχεδιασμό του 07 το χαρακτήρισε «Track toy» λέγοντας επίσης ότι είναι σαν έναν «διαφορετικό sportscar το οποίο υπόκειται σε ένα διαφορετικό κόσμο όπου ισχύουν διαφορετικοί νόμοι φυσικής».

Εκτός από την αρχιτεκτονική η οποία έχει βρετανικές ρίζες, το λογισμικό διαχείρισης και οι ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου του κινητήριου συνόλου έχουν εξελιχθεί από την Kinetic ενώ η πλειονότητα των εξωτερικών του επιφανειών αποτελούν προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα περιθώρια εξατομίκευσης που θα προσφέρει.

Αντιστοίχως μινιμαλιστικής λογικής με το σύνολο είναι και η διαμόρφωση του εσωτερικού του το οποίο δομείται γύρω από την ψηφιακή οθόνη η οποία προσφέρει τρία προγράμματα παραμετροποίησης τα οποία έχουν σχεδιαστεί με το σκεπτικό να μην αποσπούν την προσοχή του οδηγού, αποτυπώνοντας με ευκρίνεια και σαφήνεια το σύνολο των πληροφοριών και ενδείξεων που απαιτούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραγωγή θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα και αρχικά η Kinetic έχει προγραμματίσει ένα μικρό τιράζ επτά αυτοκινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα