DIY: Φυσικές συνταγές για υπέροχα scrub
Ο εγγυημένος και κλασικός τρόπος για ένα λείο, λαμπερό και τονωμένο δέρμα είναι να ξεφορτωθούμε τα νεκρά κύτταρα. Και πώς θα το πετύχουμε αυτό; Με τα καλύτερα και πιο εύκολα σπιτικά σκραμπ που δοκιμάσαμε ποτέ. Ιδού ποια είναι αυτά.
Απολέπιση με χαλαρωτικές ιδιότητες
Συστατικά
1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
1/3 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές μέλι
5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
1/2 κουταλιά έλαιο βιταμίνης Ε
Οδηγίες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο και στον λαιμό. Κάνουμε μασάζ
Tips *Το σκραμπ που περίσσεψε το χρησιμοποιούμε στα χέρια, επιμένοντας στα πετσάκια. Μετά από λίγα λεπτά, τα χέρια θα έχουν γίνει βελούδινα και τα πετσάκια θα έχουν μαλακώσει τελείως. * Αντί για ελαιόλαδο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας.
Σκραμπ αντί για μπότοξ
Συστατικά
1 κουταλιά μαγειρική σόδα
1/2 κουταλιά μέλι
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λιβανιού
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο γερανιού
Οδηγίες
Ανακατεύουμε πρώτα το μέλι με τη σόδα μέχρι να ενωθούν και να γίνουν αλοιφή. Έπειτα, προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια. Για να εφαρμόσουμε το σκραμπ, βρέχουμε πρώτα με ζεστό νερό μια πετσέτα και την απλώνουμε στο πρόσωπο για 1΄. Έτσι, θα ανοίξουν οι πόροι. Στη συνέχεια, απλώνουμε το σκραμπ στο πρόσωπο και κάνουμε απαλές κυκλικές κινήσεις για 3-5΄ προκειμένου να αφαιρέσουμε τα νεκρά κύτταρα και να διεισδύσουν τα αιθέρια έλαια στο δέρμα για να κάνουν τα μαγικά τους. Ξεπλένουμε με ζεστό -προσοχή: όχι καυτό- νερό. Επαναλαμβάνουμε 1-2 φορές την εβδομάδα. Ενδεχομένως να παρατηρήσουμε κοκκινίλες, οι οποίες φεύγουν γρήγορα, αλλά η συνταγή αξίζει, γιατί η τόνωση και η σύσφιγξη του δέρματος είναι θεαματικές.
Tip Για να εξισορροπήσουμε το pΗ του δέρματος μετά την απολέπιση, ψεκάζουμε το πρόσωπο με ροδόνερο.
Αυτό το ξέρατε;Το σκραμπ αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και επιτρέπει στα αιθέρια έλαια να διεισδύσουν στην επιδερμίδα και να κάνουν τα μαγικά τους.
Γλυκό μου πίλινγκ
Συστατικά
1 κουταλάκι τζελ ή σαπούνι καθαρισμού προσώπου
2 κουταλάκια λευκή ζάχαρη, χτυπημένη στο μπλέντερ
Οδηγίες
Καθαρίζουμε σχολαστικά το πρόσωπο με χλιαρό νερό και το σαπούνι μας και ξεπλένουμε με μια μαλακή βαμβακερή πετσέτα, τρίβοντας απαλά το δέρμα. Βάζουμε στην παλάμη τα υλικά της συνταγής και τρίβουμε τα χέρια μεταξύ τους μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις, επιμένοντας στα πλαϊνά της μύτης, στις λεπτές γραμμές και στα ξηρά σημεία. Βρέχουμε μια μικρή πετσέτα και αφαιρούμε το σκραμπ, ξεπλένουμε με δροσερό νερό για να κλείσουν οι πόροι και στεγνώνουμε το πρόσωπό μας με μια καθαρή, στεγνή πετσέτα.
Μάσκα-σκραμπ από σταφύλια
Συστατικά
1 κούπα του τσαγιού κόκκινα σταφύλια με κουκούτσια
2 κουταλιές αμύγδαλο τριμμένο στο μπλέντερ
Οδηγίες
Αναμειγνύουμε τα υλικά στο μπλέντερ και εφαρμόζουμε το μείγμα σε ελαφρώς νωπό δέρμα. Περιμένουμε 15΄ και ξεπλένουμε με κρύο νερό τρίβοντας απαλά.
TipΑντί για σταφύλια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρόδι.
Σκραμπ… σαν ρόφημα
Συστατικά
1/2 κούπα φύλλα πράσινου τσαγιού μουλιασμένα σε χλιαρό νερό
2 κούπες λευκή ζάχαρη
3 κουταλιές φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στο μπλέντερ
Οδηγίες
Ανακατεύουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ και απλώνουμε το μείγμα σε καθαρό και βρεγμένο δέρμα. Ξεκινάμε το μασάζ από κάτω προς τα πάνω, φορώντας γάντια απολέπισης. Επιμένουμε στα σημεία όπου υπάρχουν σπυράκια ή σπιθουράκια, όπως στα οπίσθια, στα μπράτσα και στις γάμπες, αλλά και στις τραχιές περιοχές (αγκώνες, πέλματα). Στην πλάτη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ειδικές μακρόστενες λούφες με λαβές. Μετά από μερικά λεπτά, ξεπλένουμε με ζεστό νερό και απλώνουμε ενυδατική κρέμα.
TipΦυλάμε στο ψυγείο το τριμμένο τζίντζερ που περίσσεψε και το απλώνουμε μετά από λίγες ημέρες σε ένα σπυράκι. Κάνουμε μασάζ για 5΄ και το αποτέλεσμα θα μας αφήσει άφωνους. Το τζίντζερ θα έχει βοηθήσει τους πόρους να ανοίξουν, θα έχει εξοντώσει τα βακτήρια και το σπυράκι θα έχει μαραθεί.
Σκραμπ στα πόδια μας
Συστατικά
3 κουταλιές χλιαρό μέλι
2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
1 αυγό
ΟδηγίεςΑνακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ και αλείφουμε το μείγμα στα πόδια. Τρίβουμε ξεκινώντας από το κουντεπιέ και επιμένουμε στις τραχιές περιοχές μέχρι το δέρμα να γίνει λείο. Τέλος, ξεπλένουμε με ζεστό νερό, σκουπίζουμε και απλώνουμε ενυδατική κρέμα.
ΤipΠριν απλώσουμε το μείγμα, μουλιάζουμε τα πόδια σε μια λεκάνη με ζεστό νερό. Έτσι, η απολέπιση θα γίνει πιο εύκολη.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σε κλινική ο Πρίγκιπας Χάρι - Το «πρόβλημα» έγινε χειρότερο όταν παντρεύτηκε τη Μέγκαν
- Αποτρόπαιο: Άγριος ξυλοδαρμός 68χρονου από εφήβους στο μετρό - Κανείς δεν αντιδρά
- Τυχαίο... δεν νομίζω! –Δείτε τι σημαίνει ο Λεξάριθμος του ονόματος μας
- Είναι επίσημο! Η ηθοποιός πέταξε το επώνυμο του πρώην συζύγου της
- Αυτή είναι η «καινούργια» πλατεία Ομονοίας - Εντυπωσιακά πλάνα drone
- Κώστας Βουτσάς: Κρίσιμες ώρες στη ΜΕΘ - Η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά
- Νεαροί ξυλοκόπησαν άγρια διασώστη του ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο
- Άγριος ξυλοδαρμός διασώστη του ΕΚΑΒ – Δέχθηκε επίθεση από νεαρούς
- Η Μέρκελ απέπεμψε υπουργό για τα συγχαρητήρια στον Κέμεριχ
- Ηράκλειο: Νεαροί ξυλοκόπησαν άγρια διασώστη του ΕΚΑΒ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις In.gr
- Νεαροί ξυλοκόπησαν άγρια διασώστη του ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο
- Σεισμοί στην Ελλάδα: Από την αρχαιότητα έως σήμερα
- Λαμπερά εγκαίνια για την 15η έκθεση Horeca
- Live Streaming πινγκ-πονγκ : Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- NASA: Έλληνας αστροναύτης σε αποστολή προσομοίωσης στη Χαβάη
- Προσπάθεια για ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας αναλαμβάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου
- ΑΕΚ : Ντέρμπι νούμερο 14 για την ΑΕΚ
- ΑΕΚ : Το κρίσιμο δίλημμα του Μάσιμο Καρέρα
- Βανέσα Μπράιαντ : Νέο συγκινητικό βίντεο με την επτά μηνών κορούλα της
- Προστασία πρώτης κατοικίας : Σε θέσεις μάχης τράπεζες και δανειολήπτες

- Τελευταία Νέα In.gr
- DIY: Φυσικές συνταγές για υπέροχα scrub
- Η Λυρική στα 80
- Προσφυγικό: Προ των πυλών τα κλειστά κέντρα – Σε εφαρμογή θέτει το σχέδιο της η κυβέρνηση
- NASA: Έλληνας αστροναύτης σε αποστολή προσομοίωσης στη Χαβάη
- ΑΕΚ : Το κρίσιμο δίλημμα του Μάσιμο Καρέρα
- Έρχονται καλύτερες εποχές για τις εφημερίδες;
- Live Streaming πινγκ-πονγκ : Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Αυστραλία: Πλημμύρες «σαρώνουν» τις ανατολικές περιοχές μετά της φονικές πυρκαγιές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η ατζέντα του ΚΙΝΑΛ: Εκεχειρία αλλά και πίστη στην αυτόνομη πορεία
- Σε κλινική ο Πρίγκιπας Χάρι - Το «πρόβλημα» έγινε χειρότερο όταν παντρεύτηκε τη Μέγκαν
- Θετικά μηνύματα για την οικονομία
- Απόψε η 92η τελετή απονομής των βραβείων Oscar!
- Κάρτα εργασίας: Έρχεται ηλεκτρονικό απουσιολόγιο για 100.000 εργαζομένους
- Hayat: Γεύσεις και αρώματα από την Πόλη στην καρδιά της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)
- Η Millie Bobby Brown κυκλοφόρησε μια μοναδική παλέτα σκιών για τα 16α γενέθλιά της
- Καλύτερες μέρες για τις εφημερίδες στην ψηφιακή εποχή;
- Κρήτη: Αεροδιακομιδή για νεαρή έγκυο
- O Ζιντάν προστατεύει τον Αζάρ!