Aston Martin Project 003: Στην σφαίρα των υπεραυτοκινήτων

19:50 20/2/2019 - Πηγή: In.gr

H βρετανική φίρμα ανακοίνωσε την ενασχόληση της με ένα νέο υπεραυτοκίνητο ονόματι Project 003 τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, διατηρώντας έκτοτε σιγή ιχθύος, την οποία μόλις και «έσπασε» δημοσιοποιώντας ένα λακωνικό σκίτσο που θυμίζει εντόνως κάτι από τον Πόλεμο των Άστρων.

Ασχέτως των αισθητικών παραλληλισμών που μπορεί να εντοπίσει κανείς με τον Darth Vader, η αλήθεια είναι ότι από το σκίτσο δεν μπορούν να εξαχθούν πολλά συμπεράσματα για την εμφάνιση

του νέου φιλόδοξου εγχειρήματος των Βρετανών, εκτός ίσως ότι δεν είναι παρουσιάζει την ίδια σχεδιαστική ακρότητα με την Valkyrie.

Εξάλλου, όπως είναι ήδη γνωστό, το Project 003 θα ακολουθήσει πιο mainstream μονοπάτια τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά μονοπάτια από την Βαλκυρία, στοχεύοντας σε ένα κοινό, εξίσου ελιτίστικό αλλά που ωστόσο εκτιμά την παρουσία χώρου αποσκευών σε ένα αυτοκίνητο και που θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει και σε λιγότερο ακραίες συνθήκες.

Όπως έχει γίνει επίσης γνωστό το Project 003 θα είναι υβριδικό, συνδυάζοντας ένα V6 βενζινοκινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ, προς το παρόν, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Ανεξαρτήτως των πληροφοριών που υπάρχουν για το 003, γεγονός είναι ότι πρόκειται για μια περαιτέρω επέκταση της hypercar γκάμας της Aston Martin η οποία σημειωτέον θα αποκτήσει επίσης και ένα μικρότερο υψηλών προδιαγραφών μοντέλο ως ανταγωνιστικό για την Ferrari 488.

Επιστρέφοντας στο Project 003 το οποίο θα ανήκει στην τάξη μοντέλων όπως η LaFerrari και η Porsche 918, αναμένεται να κατασκευαστεί σε 500 αντίτυπα, τα οποία κατ΄αναλογία με την Βαλκυρία θα εξαντληθούν πολύ πριν την εμφάνισή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα