Υπουργός βούτηξε στη θάλασσα για τους πρόσφυγες

Τη λένε Σιλβί Λίσθαουγκ και σίγουρα κάπου θα την έχει πάρει το μάτι σας. Σίγουρα κάπου θα έχετε ακούσει ξανά το όνομά της. Σε περίπτωση που δεν έχει συμβεί αυτό, τότε μάθετε πως είναι η υπουργός Μετανάστευσης της Νορβηγίας.

Η Λίσθαουγκ, λοιπόν, βρέθηκε τις προάλλες στην Ελλάδα και επισκέφτηκε τη Λέσβο για να δει από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί και να έχει την ευκαιρία να δείξει σε όλους τους πολίτες της χώρας της πως ασχολείται επισταμένως με το ζήτημα. Μόνο που το παράκανε. Και όπως ήταν

αναμενόμενο, ήρθε η κοινωνική κατακραυγή.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε τι έχει συμβεί.

Με βάση τα όσα γράφει το The Local, η νορβηγή πολιτικός τόνισε πως κανείς δεν είναι δυνατόν να ξέρει «πώς είναι να είσαι πρόσφυγας», αλλά το μόνο που μπορεί να πλησιάσει σε αυτό το… feeling είναι να γευτεί κανείς το πικρό ποτήρι των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι. Και, όπως καταλαβαίνετε, μία από τις σημαντικότερες μάχες που δίνουν οι πρόσφυγες είναι η μάχη με τα κύματα, όταν προσπαθούν να περάσουν δια θαλάσσης από τη μία χώρα στην άλλη. Από την Τουρκία στην Ελλάδα για παράδειγμα.

Και αυτό έκανε η Λίσθαουγκ.

Η περίφημη… ναυαγός

Επεσε στη θάλασσα για να δείξει πως θέλει να καταλάβει πώς νιώθει κάποιος που παλεύει για τη ζωή του.

Και βούτηξε υπό ελεγχόμενες συνθήκες, με σωσίβιο, με ειδικό εξοπλισμό, με όλα τα… κομφόρ, πριν οι διασώστες σπεύσουν να τη βγάλουν από το νερό.

Οπως ήταν αναμενόμενο, το υλικό από την όλη διαδικασία έγινε viral στο διαδίκτυο και προβλήθηκε αρκετά από τα ΜΜΕ της Νορβηγίας. Λογικό, δεν συναντάς κάθε μέρα υπουργό που κάνει τον ναυαγό.

Ωστόσο, δεν πήγαν όλα κατ’ ευχήν για τη Λίσθαουγκ. Ο κόσμος που είδε το video και τις φωτογραφίες δεν πήρε το όλο ζήτημα με καλό μάτι. Το θεώρησε υποκριτικό και εξόχως προσβλητικό για τους ίδιους τους πρόσφυγες, αλλά και για την κοινή νοημοσύνη. Και τα σχόλια σε Facebook, Twitter και στα υπόλοιπα social media έδιναν και έπαιρναν.

«Την επόμενη εβδομάδα αν θέλει να κάνει την τυφλή, θα κλείσει τα μάτια της», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

Neste uke: Sylvi Listhaug setter seg inn i synshemmedes hverdag ved å lukke øynene.https://t.co/gqja4JUFbV

— Morten Øverbye (@morten) April 19, 2016

Κι όλα τα παραπάνω αποκτούν ιδιαίτερο νόημα και ξεχωριστή σημασία αν θυμηθεί κανείς πως η Λίσθαουγκ ήταν αυτή που τον περασμένο Δεκέμβριο υιοθέτησε μία ακόμη πιο σκληρή πολιτική απέναντι στις προσφυγικές ροές. Μάλιστα, η ίδια είναι μέλος του Progress Party, το οποίο έχει την απαγόρευση μετανάστευσης και της ολοένα και μικρότερης υποδοχής προσφύγων και μεταναστών αρκετά ψηλά στην ατζέντα του.

The post Υπουργός βούτηξε στη θάλασσα για τους πρόσφυγες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα