Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για ΕΝΦΙΑ και POS

Η Βουλή ψήφισε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο, μεταξύ άλλων, ορίζει την καταβολή του ΕΝΦΙΑ σε πέντε δόσεις, ενώ περιλαμβάνει και διατάξεις για τα POS για τους δικηγόρους.

Είχε προηγηθεί αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης, ενώ μέσω διαμαρτυριών για την σωρεία τροπολογιών.

Από την συζήτηση είχε

αποχωρήσει η ΝΔ, ενώ την Πέμπτη είχε αποχωρήσει το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

Τελικά, μαζί με τα άρθρα του νομοσχεδίου, τέθηκαν σε ψηφοφορία 16 υπουργικές τροπολογίες και μια βουλευτική, για τα ΚΕΠ. Οι τροπολογίες έγιναν όλες δεκτές κατά πλειοψηφία.

«Δεν μας αρέσει να νομοθετούμε με τροπολογίες, αλλά πρέπει να λύνουμε προβλήματα» είπε σχετικά η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Η υπουργός, πριν από την ψηφοφορία, είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα κατατεθούν άλλες τροπολογίες, με δεδομένο ότι στο κοινοβούλιο είχαν απομένει μόλις πέντε από τα οκτώ κόμματα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, είχε καταγγείλει «σωρεία των τροπολογιών, κακή νομοθέτηση και ασέβεια στην κοινοβουλευτική διαδικασία». Παράλληλα, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής δύο επιστολές του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη (από πέρυσι και φέτος), με τις οποίες απευθύνει έκκληση για τη διαφύλαξη του κύρους του κοινοβουλίου.

«Ως εκ της θέσεως μου δεν μου επιτρέπεται να κάνω τοποθέτηση, αλλά εκφράζω τη λύπη μου που τρία κόμματα από τα οκτώ αποχωρούν από τη συνεδρίαση. Αυτό νομίζω ότι πρέπει να προβληματίσει όλους μας και κυρίως την κυβέρνηση. Δεν είναι φαινόμενο τωρινό η κατάθεση των τροπολογιών, αλλά εκτιμώ ότι έχει πάρει επιδημική μορφή», είπε ο προεδρεύων στη συνεδρίαση, Νικήτας Κακλαμάνης.

The post Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για ΕΝΦΙΑ και POS appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα