Βραβεία δημιουργικότητας στην ελπίδα που βρήκε στέγη

18:01 6/4/2017 - Πηγή: Protagon

Ηταν Οκτώβριος του 2016 όταν είχαμε επισκεφτεί το υπέροχο σπίτι της κυρίας Μαρίας Πατσικού. Η συνταξιούχος εκπαιδευτικός αποφάσισε να ανοίξει το σπίτι της σε μια οικογένεια από τη Συρία. Ετσι, ο Καρίμ, η Χανάαν και τα τρία τους παιδιά βρήκαν μια πραγματική στέγη αλληλεγγύης στον Πειραιά.

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση τον πρώτο καιρό ήταν ότι καθημερινά η κυρία Μαρία μας χτύπαγε την πόρτα για να μας πει μία καλημέρα» μας είχε εξομολογηθεί τότε ο Καρίμ. Η Μαρία Πατσικού επέμενε να πάει η μεγάλη κόρη, η Τζάνα στο

σχολείο. Ετσι η μικρή ξεκίνησε κανονικά να πηγαίνει σε ημερήσιο δημόσιο σχολείο του Πειραιά. Σήμερα το κορίτσι, που έχει κλείσει τα έξι του χρόνια, σίγουρα θα μπορεί να μιλήσει αρκετά καλά ελληνικά.

Η φιλοξενία της οικογένειας από τη Συρία εντασσόταν στο Πρόγραμμα Φιλοξενίας & Στέγασης «Home for Hope» που υλοποιείται από τη SolidarityNow με την υποστήριξη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και χρηματοδότηση της ΕΕ.

Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το συγκεκριμένο πρόγραμμα λοιπόν τιμήθηκε με τέσσερα βραβεία στα Ermis Awards για το 2016.

Η φετινή βραδιά απονομής επιφύλασσε τέσσερις σημαντικές διακρίσεις για το SolidarityNow και τη διαφημιστική εταιρεία Soho Square, που εμπνεύστηκε και σχεδίασε αφιλοκερδώς την καμπάνια. Συγκεκριμένα η εκστρατεία Home for Hope με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενθάρρυνση των πολιτών να «ανοίξουν το σπίτι τους» και να φιλοξενήσουν για λίγο διάστημα πρόσφυγες που στερούνται στέγης έλαβε:

Στην κατηγορία Κοινωνικά Μηνύματα

Το χρυσό βραβείο για το σύνολο της εκστρατείας με βασικό μήνυμα «Διώξε το Φόβο».

Το αργυρό βραβείο για το ραδιοφωνικό μήνυμα της εκστρατείας.

Δύο χάλκινα βραβεία για το τηλεοπτικό σποτ της εκστρατείας.

Η διευθύντρια επικοινωνίας του SolidarityNow, Σοφία Ιωάννου, παραλαμβάνει ένα από τα βραβεία εκ μέρους της οργάνωσης

Η εκστρατεία ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2016, ενώ παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό με «όχημα» πολυποίκιλες δράσεις:

Ειδική ιστοσελίδα του προγράμματος homeforhope.grΤηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ με τίτλο «Διώξε το Φόβο!»Καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό ΤύποΔιαδικτυακή καμπάνια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του SolidarityNowΠροβολή της εκστρατείας σε στάσεις του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ

Από την έναρξη του προγράμματος στέγασης και φιλοξενίας σε σπίτια κατοίκων της Ελλάδας, τον Απρίλιο μέχρι και την ολοκλήρωσή του τον Δεκέμβριο του 2016, περισσότεροι από 700 πρόσφυγες βρήκαν στέγη σε σπίτια μόνιμων κατοίκων στη χώρα, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

«Η βράβευση αυτή αποτελεί μια ξεχωριστή τιμή και αναγνώριση του έργου του SolidarityNow που βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν περισσότερο ανάγκη. Είναι σπουδαίο, σε μια χρονική συγκυρία που το μεταναστευτικό ζήτημα φθίνει και ξεχνιέται -ως μη επείγον- και σε μία εποχή που φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά μας, να κερδίζουν έδαφος εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που μας ξεβολεύουν. Που μας ζητάνε να αντιδράσουμε, να αφήσουμε κατά μέρος το φόβο και να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη μας. Και η εκστρατεία αυτή πέτυχε να κάνει ακριβώς αυτό: κινητοποίησε ανθρώπους να ανοίξουν τα σπίτια τους και να φιλοξενήσουν πρόσφυγες», σημείωσε η Σοφία Ιωάννου, διευθύντρια επικοινωνίας του SolidarityNow.

info: Τα Ermis Awards είναι ο μοναδικός θεσμός βράβευσης της δημιουργικότητας στην επικοινωνία στην Ελλάδα και διοργανώνονται κάθε χρόνο από την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος.

The post Βραβεία δημιουργικότητας στην ελπίδα που βρήκε στέγη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα