Τζανακόπουλος: «Δεν υπάρχει σενάριο για ψήφιση μέτρων από 180 βουλευτές»

Ως «ευφάνταστο σενάριο» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων από ενισχυμένη πλειοψηφία στη Βουλή, δηλαδή με έγκριση της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυριακάτικου Βήματος, η κυβέρνηση έψαχνε για διέξοδο εθνικής συνεννόησης, ζητώντας την έγκριση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 180 ψήφους, καθώς καλείται να λάβει επιπλέον μέτρα άνω των 4,5 δισ. ευρώ για το 2019.

Ο κυβερνητικός

εκπρόσωπος έσπευσε σήμερα, Δευτέρα, να διαψεύσει τις πληροφορίες υποστηρίζοντας εκ νέου ότι η κυβέρνηση δεν θα ψηφίσει προληπτικά μέτρα: «Με δεδομένο ότι οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσουν προληπτικά μέτρα, ο κ. Μητσοτάκης με τους άλλους πρόθυμους δεν επαρκούν, ευτυχώς, για να συγκεντρωθούν ούτε 150, ούτε 180 βουλευτές».

Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα το χθεσινό δημοσίευμα του Βήματος, κυκλοφορεί ένα κατασκευασμένο σενάριο περί ψήφισης νέων μέτρων που θα αφορούν την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Το σενάριο αυτό είναι απολύτως ευφάνταστο για έναν πολύ απλό λόγο: Με δεδομένο ότι οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσουν προληπτικά μέτρα, ο κ. Μητσοτάκης με τους άλλους πρόθυμους δεν επαρκούν, ευτυχώς, για να συγκεντρωθούν ούτε 150, ούτε 180 βουλευτές».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη από χθες, Κυριακή, κατά την ομιλία που παραχώρησε το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβέρνηση στην ψήφιση νέων μέτρων. Ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να μη διανοηθεί να αναζητήσει συνενόχους «για τα δικά του λάθη».

«Ας τα ξεχάσει αυτά τα διλήμματα ο κ. Τσίπρας. Το δίλημμα πλέον είναι ένα: Με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την κοινωνία. Και αυτό πρέπει να απαντηθεί μόνο με εκλογές», τόνισε.

The post Τζανακόπουλος: «Δεν υπάρχει σενάριο για ψήφιση μέτρων από 180 βουλευτές» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα