Τσίπρας: Αν τα έκανε τόσο καλά η ΝΔ γιατί τα αλλάζει όλα ο Μητσοτάκης;

Απαντήσεις σε όσα ακούστηκαν από το βήμα του 11ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, επεφύλαξε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο του 8ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Ανασυγκρότηση της Δυτικής Αττικής.

«Αφού τα έκανε τόσο καλά η ΝΔ, γιατί τότε ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι αλλάζει το κόμμα του εκ βάθρων;» αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριό του, ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει και σε όσα

είπε ο προκάτοχός του, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «θράσος κάποιων», φέρνοντας το παράδειγμα του πρώην πρωθυπουργού, που όπως είπε, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί, «ούτε γιατί έστειλε την οικονομία στα βάθη, ούτε γιατί έστειλε την ανεργία στα ύψη, ούτε γιατί επέβαλε ζούγκλα στα εργασιακά, ούτε γιατί χάιδευε τη Χρυσή Αυγή, ούτε γιατί έκανε την καταστολή καθημερινό φαινόμενο».

Όσον αφορά την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε στην αρχή της ομιλίας του ότι «αφέθηκε σκοπίμως στο έλεος», ενώ έβαλε και ταξικό πρόσημο στη… μοίρα της περιοχής, λέγοντας πως «ήταν και είναι ακόμα το μέρος των φτωχών. Το κρυφό σημείο της περιόδου της ανάπτυξης των προηγούμενων δεκαετιών, αλλά και το μαλακό υπογάστριο της κρίσης».

Στη δυτική Αττική συμπυκνώνονται οι παθογένειες, οι αδικίες και η τοξικότητα ενός ολόκληρου μοντέλου ανάπτυξης που χρεοκόπησε πριν από πέντε χρόνια, τόνισε ο Πρωθυπουργός, αλλά και η μονομέρεια των πολιτικών διαχείρισης της οικονομικής κρίσης από το 2010 και μετά.

«Έχουμε», τόνισε, «το χρέος να είμαστε εδώ με τους κατοίκους της Μάνδρας και της Ελευσίνας… Για να μην αισθάνονται κάτοικοι της ‘πίσω αυλής’ της πρωτεύουσας, πολίτες β’ κατηγορίας».

Αναφερόμενος στην τραγωδία της Μάνδρας από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο συνέπειες της καταστροφής αντιμετωπίζονται με την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, την εκκίνηση των διαδικασιών αποκατάστασης των ζημιών, την έκτακτη αποζημίωση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

«Το βασικό σήμερα είναι η πρόληψη και ο σχεδιασμός του μέλλοντος. Να δημιουργήσουμε τους όρους για να μην επαναληφθεί η καταστροφή. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν σχεδιάσουμε από κοινού ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας και όχι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, να χρειάζεται να ειδοποιούμε την Τροχαία να κλείσει τον δρόμο (κάνοντας έμμεση αναφορά σε σχετική δήλωση του προέδρου της ΝΔ σε προσυνεδριακή ημερίδα για το περιβάλλον στο Περιστέρι).

«Δεν υπάρχουν πολίτες β’ κατηγορίας, δεν είναι η Δυτική Αττική η πίσω αυλή της πρωτεύουσας, αλλά το πρώτο μέτωπο της πρωτεύουσας στον πολιτισμό, στη θάλασσα», διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός και «στην κοινή προσπάθεια για το μέλλον των πολιτών της, συμπλήρωσε, είμαστε όλοι μαζί, δεν υπάρχουν ‘δικοί μας’ και αντίπαλοι δήμαρχοι, είμαστε όλοι μαζί».

The post Τσίπρας: Αν τα έκανε τόσο καλά η ΝΔ γιατί τα αλλάζει όλα ο Μητσοτάκης; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα