Ενωτικός Σαμαράς στο συνέδριο: Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε την Ελλάδα όρθια ξανά!

Μήνυμα ενότητας, υπερηφάνειας για την προσφορά της παράταξης στη χώρα και συσπείρωσης γύρω από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε η Ελλάδα να σταθεί ξανά όρθια στα πόδια της έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του συνεδρίου

της ΝΔ.

«Ενωμένοι, υπερήφανοι για την παράταξή μας και την προσφορά της στη χώρα. Είμαστε δικαιωμένοι για το έργο μας. Και πάνω απ’ όλα, είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε την Ελλάδα όρθια ξανά!», ξεκίνησε την ομιλία του ο πρώην Πρωθυπουργός κερδίζοντας από την αρχή το θερμό χειροκρότημα των συνέδρων.

«Είμαστε», τόνισε, η Παράταξη που ήξερε να πληρώνει για σφάλματα, που ήξερε να διορθώνει σφάλματα, που άνοιγε πάντα – κι ανοίγει και σήμερα – νέους δρόμους για τη χώρα. Κι είμαστε το Κόμμα που έμεινε όρθιο, όταν όλα κατέρρεαν γύρω του».

Ο Αντώνης Σαμαράς υπενθύμισε πως η Νέα Δημοκρατία σήκωσε τεράστιο βάρος στις πλάτες της και αναγκάστηκε να λάβει σοβαρές και δύσκολες αποφάσεις.

Αναφερόμενος εξάλλου στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τον σταυρό τους -όσοι κάνουν το σταυρό τους- με τα δημοσκοπικά αποτελέσματα»

«Είμαστε φιλελεύθεροι και συντηρητικοί και έχουμε την υποχρέωση να εξαφανίσουμε τα άβατα στα Εξάρχεια, την ανομία και τους Ρουβίκωνες», διεμήνυσε ο πρώην Πρωθυπουργός , επισημαίνοντας ότι στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ποιοι είναι οι οπισθοδρομικοί και θα πρέπει να απολογηθούν για τα ψέματά τους και τα λάθη τους.

To χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά περί συντηρητισμού και αριστεροσύνης:

Είμαστε Φιλελεύθεροι και Συντηρητικοί ταυτόχρονα! Κι είμαστε υπερήφανοι και για τα δύο… Είμαστε Φιλελεύθεροι και είμαστε υπερήφανοι, γιατί το μέλλον του κόσμου ανήκει στα φιλελεύθερα ιδανικά. Ο κομμουνισμός πέθανε. Και ο κάθε είδους κρατισμός αργοπεθαίνει… Αλλά είμαστε και Συντηρητικοί – κι είμαστε υπερήφανοι και γι’ αυτό. Συντηρητισμός δεν είναι η άρνηση της αλλαγής. Είναι η άρνηση στην ισοπέδωση που φέρνουν οι αριστερές ιδεοληψίες! Κάποιοι θέλουν να σβήσουν την εθνική ταυτότητα αυτού του λαού. Δεν θα τους αφήσουμε! Κάποιοι θέλουν να σβήσουν και την Ορθοδοξία – που δεν είναι απλή «θρησκευτική επιλογή»… Είναι η ταυτότητά μας! Δεν θα τους αφήσουμε… Το ίδιο ακριβώς κάνουν και οι Φιλελεύθεροι και οι Συντηρητικοί, σε όλες τις χώρες του κόσμου: Αντιστέκονται, όταν οι Αριστεροί επιχειρούν να αλλάξουν την ταυτότητα των λαών τους.

Συντηρητισμός είναι η πίστη στις διαχρονικές αξίες που διατηρούν τη συνοχή της κοινωνίας, όταν κάνει άλματα στο μέλλον. Γιατί πρέπει να έχεις βαθιές ρίζες, για να πάς ψηλά. Πρέπει να πατάς γερά στα πόδια σου, για να πάς μακριά. Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου, για να αλλάξεις τα πάντα.

Είμαστε Φιλελεύθεροι γιατί πιστεύουμε στη δύναμη του Έλληνα επιχειρηματία, μικρού και μεγάλου. Κι είμαστε Συντηρητικοί γιατί πασχίζουμε να συντηρήσουμε τη Δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε και να κρατήσουμε όρθια τη Μεσαία Τάξη, που οι Αριστεροί τη συνθλίβουν…

Και κάτι ακόμα: Είμαστε Φιλελεύθεροι και Συντηρητικοί, κι έχουμε την υποχρέωση να εξαλείψουμε το «κόκκινο παρακράτος» της ανομίας, τα τάγματα εφόδου, τους «Ρουβίκωνες», την τρομοκρατία και τη βία μέσα στα Πανεπιστήμια και τα «άβατα» – στα Εξάρχεια και παντού.

Η Αριστερά μισεί το Συντηρητισμό, όπως μισεί και το Φιλελευθερισμό! Τους Συντηρητικούς τους αποκαλεί, τάχα, «οπισθοδρομικούς». Τους Φιλελεύθερους τους αποκαλεί, δήθεν «ανάλγητους νεοφιλελεύθερους». Όταν προβάλλουμε το πατριωτικό μας πρόσωπο, μας αποκαλεί «ακροδεξιούς». Όταν προβάλλουμε το φιλελεύθερο μας πρόσωπο, μας αποκαλεί «νεοφιλελεύθερους».

Δεν χρειάζεται να «απολογούμαστε» σε αυτές της ανοησίες… Στα δυόμιση χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε πως αυτοί είναι οι οπισθοδρομικοί! Αυτοί που προσπαθούν να διασώσουν το παλιό… Αυτοί που στήνουν το πελατειακό κράτος και τον κρατισμό.

Αυτοί είναι και οι ανάλγητοι! Αυτοί που έβαλαν αχρείαστους νέους φόρους και επέβαλαν αχρείαστες νέες περικοπές, παντού! Αυτό τους απαντάμε: Εσείς είστε οι οπισθοδρομικοί και οι ανάλγητοι!

Δεν χρειάζεται να απολογούμαστε. Είναι λάθος να απολογούμαστε. Είναι εκείνοι που πρέπει να απολογούνται. Για τα λάθη τους, για τα ψέματά τους, για τα εγκλήματά τους. Είμαστε Κεντροδεξιοί, γιατί εμπνεόμαστε από τις καλύτερες παραδόσεις της Δεξιάς και του Κέντρου. Τελεία και παύλα!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το ψέμα σαν πολιτικό πλεονέκτημα, έφερε την απάτη ως υπέρτατη πολιτική του. Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Με αφορμή εξάλλου την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν, σημείωσε ότι ο τούρκος πρόεδρος είπε αυτά που σκεφτόταν πάντα, αλλά που ποτέ δεν τόλμησε να πει σε συνάντηση κορυφής, γιατί ούτε στον ίδιο όταν ήταν Πρωθυπουργός, ούτε στον Κώστα Καραμανλή δεν είχε διανοηθεί να μιλήσει για αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης ενώπιόν τους.

Με αφορμή τέλος τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ότι οι ξένοι έριξαν την κυβέρνηση, ο πρώην Πρωθυπουργός, παρατήρησε πως «δεν τα θυμούνται καλά», καθώς «αυτοί ήταν που δεν ψήφισαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας». «Οι ξένοι μπορεί να βοήθησαν, αλλά εκείνοι έχουν την ευθύνη. Ομολογεί πως αποδείχθηκαν οι χρήσιμοι ηλίθιοι γιατί δεν κατάλαβαν τι έκαναν τότε;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.

«Τους φτύνουν και εκείνοι νομίζουν πως βρέχει», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, την οποία κατήγγειλε ότι υποθήκευσε την περιουσία της Ελλάδας για 99 χρόνια και μάλιστα σε ένα ταμείο με ξένη διοίκηση.

Κλείνοντας, ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα συσπείρωσης όλων των στελεχών στο πλευρό του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη και ζήτησε να μην κάνουν πίσω ούτε βήμα. Βήματα μόνο μπροστά, είπε, «ο λαός μας ήταν πάντα αγωνιστής, σε εσάς θα ανήκει η ευθύνη, αλλά και ο έπαινος. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για την πραγματική αλλαγή, για μία Ελλάδα υπερήφανη όπως της αξίζει. Θα τελειώσουμε οριστικά την κρίση, θα εξαλείψουμε οριστικά την κατήφεια. Η δική μας Ελλάδα είναι ελευθερία και μάλιστα από τα κόκκαλα βγαλμένη», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς χειροκροτούμενος θερμά από τους συνέδρους που είχαν σηκωθεί όρθιοι.

The post Ενωτικός Σαμαράς στο συνέδριο: Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε την Ελλάδα όρθια ξανά! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα