Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς από πυροτεχνήματα στο Μεξικό

Εκρήξεις σε αγορά πυροτεχνημάτων σε πόλη βόρεια της Πόλης του Μεξικού προκάλεσαν το απόγευμα της Τρίτης (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος) τον θάνατο τουλάχιστον 29 ανθρώπων και τον τραυματισμό πάνω από 70 άλλων.

Η καταστροφή συνέβη στην αγορά του Σαν Παμπλίτο, περίπου 30 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Μεξικού. Περί το 80% των 300 πάγκων στην αγορά έχουν καταστραφεί, αναφέρει το Reuters.

Η αγορά ήταν γεμάτη κόσμο που αγόραζε πυροτεχνήματα για τα Χριστούγεννα.

Ανάμεσα

στους τραυματίες είναι 13 παιδιά τα οποία έχουν εγκαύματα σε πάνω από το 90% του σώματός τους και έχουν μεταφερθεί σε ιατρικό κέντρο στο Τέξας.

Τα ακριβή αίτια της καταστροφής παραμένουν άγνωστα, φαίνεται όμως ότι έξι χωριστές εκρήξεις ήταν αυτές που προκάλεσαν την καταστροφή. Τα μέτρα ασφαλείας θεωρούνται ελλιπή, παρά το ότι η αγορά πέρασε από έλεγχο πρόσφατα, σύμφωνα με αναφορές.

Οι περίοικοι αρχικά πίστευαν ότι είχε ξεσπάσει φωτιά σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων, αργότερα όμως διαπίστωσαν ότι όλη η αγορά κινδυνεύει.

Ερασιτεχνικά βίντεο έδειχναν τα πυροτεχνήματα να εκρήγνυνται στον αέρα και πυκνά σύννεφα καπνού να καλύπτουν την περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και διασώστες, ενώ οι αρχές κρατούσαν τους κατοίκους μακριά για λόγους ασφαλείας.

Στην ίδια αγορά είχε ξεσπάσει το 2005, μία ημέρα πριν από την εθνική εορτή, πυρκαγιά κατά την οποία τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι, ενώ έκτοτε συνέβη άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό.

Πρώτη προτεραιότητα για τις αρχές είναι η περίθαλψη των τραυματιών, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κυβερνήτης της πολιτείας. Τα συλλυπητήρια προς τα θύματα εξέφρασε και ο πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Νιέτο. Για το περιστατικό οι δικαστικές αρχές διεξάγουν έρευνα.

The post Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς από πυροτεχνήματα στο Μεξικό appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα