Απίστευτη τραγωδία με 57 νεκρούς σε δασική πυρκαγιά στην Πορτογαλία

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 τραυματίστηκαν όταν παγιδεύτηκαν σε μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πορτογαλία, μια τραγωδία που θυμίζει σε πολλά τις φωτιές που είχαν κατακάψει το 2007 την Ηλεία, αφήνοντας και εκεί δεκάδες νεκρούς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στον δήμο Πεντρογκάο Γκράντε, βόρεια της Λισαβώνας και κοντά στην Κοΐμπρα, και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις σε τέσσερα μέτωπα.

Από τα θύματα, πάνω από 20 έχασαν τη ζωή τους μέσα στα αυτοκίνητά τους όταν παγιδεύτηκαν στον δρόμο ανάμεσα σε δύο πόλεις. Αλλοι

πέθαναν από ασφυξία. Πέντε τραυματίε, τέσσερις πυροσβέστες και ένα παιδί, είναι σε σοβαρή κατάσταση, άλλοι χρειάστηκε να διακομιστούν στην Λισαβώνα.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας προειδοποιεί ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, αναφέρει ο Guardian.

Είναι «η μεγαλύτερη τραγωδία σε δασική πυρκαγιά που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια», είπε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα. Στο πλευρό των πληγέντων βρέθηκε ο πρόεδρος της χώρας Μαρτέλο Ρεμπέλο.

Πολλά από τα θύματα πέθαναν όταν παγιδεύτηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους (REUTERS/Rafael Marchante)

Εν τω μεταξύ, έχουν εκκενωθεί χωριά που κινδύνευσαν από τα μέτωπα, τα οποία εξαπλώνονταν «με μεγάλη βιαιότητα», όπως ανέφεραν οι αρχές.

Η πυρκαγιά είναι πιθανόν να ξέσπασε μετά την πτώση κεραυνών χωρίς να ακολουθήσει βροχή, ωστόσο τα ακριβή αίτια δεν είναι ακόμη γνωστά.

Η χώρα πλήττεται τις τελευταίες ημέρες από κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες που έφτασαν το Σάββατο τους 40 βαθμούς σε πολλά σημεία. Μέσα σε μια ημέρα ξέσπασαν γύρω στις 60 πυρκαγιές σε διάφορα σημεία.

Για την καταπολέμηση των πυρκαγιών έχουν κινητοποιηθεί πάνω από 1.700 πυροσβέστες ενώ η Ισπανία πρόκειται να συνδράμει με εναέρια και επίγεια μέσα.

The post Απίστευτη τραγωδία με 57 νεκρούς σε δασική πυρκαγιά στην Πορτογαλία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα