Τι θέλει να κάνει ο Μητρόπουλος την έπαυλη Playboy;

10:05 3/8/2016 - Πηγή: Protagon

Η οικογένεια Μητρόπουλου –Ντιν (ο πατέρας), Ντάρεν (ο αγοραστής), Ιβαν (ο χοντρός αδελφός του αγοραστή)– αγοράζει σαπάκια κοψοχρονιά, τα επαναλανσάρει και τα μοσχοπουλάει. Ετσι πλούτισε – η οικογενειακή περιουσία ανέρχεται σύμφωνα με το περιοδικό Forbes στα 2,4 δις. Ο τομέας δε, στον οποίο ειδικεύονται είναι τα τρόφιμα (φτηνογκοφρέτες) και η εστίαση.

Ο Ντιν Μητρόπουλος, ήταν ένας από τους 50 μεγαλοεπιχειρηματίες της ομογένειας που είχε φέρει μαζί του το 2012 ο Μπιλ Κλίντον –επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά– για να δουν τις χάρες της Ελλάδας και να επενδύσουν τα λεφτά τους. Σύμφωνα δε με τα μηνύματα του ελληνικού Τύπου, εκείνη η επίσκεψη θα μπορούσε και να θεωρηθεί προμήνυμα της πολυπόθητης ανάπτυξης της χώρας.

Οι 50 ομογενείς δεν έφεραν τελικά την ανάπτυξη. Εψαχναν αληθινές ευκαιρίες και ήταν πρόθυμοι να ξοδέψουν (συνολικά) 100 εκ. δολάρια στην Ελλάδα αλλά απ΄ό,τι φάνηκε, το έδαφος δεν ήταν γι’ αυτούς αρκούντως προσοδοφόρο.

Η έπαυλη αγοράστηκε το 1971 από τον Χιου Χέφνερ. Χτίστηκε το 1927 για λογαριασμό του ιδιοκτήτη των πολυκαταστημάτων Broadway and Bullock’s στην Καλιφόρνια

Τελικά όλο το ποσό που θα έδιναν και οι 50 κροίσοι πατριώτες που κουβάλησε ο Κλίντον στον Σαμαρά, το έδωσε μόνος του ο γιος του Μητρόπουλου, Ντάρεν, για να αγοράσει την έπαυλη του Χέφνερ τον περασμένο Μάιο.

Ο Ντάρεν Μητρόπουλος είχε, από το 2009, αποκτήσει την παρακείμενη έπαυλη αντί 18 εκ. (διαβάστε το σχετικό άρθρο του protagon.gr).

Όταν η βίλα του Χέφνερ βγήκε αρχικά στο σφυρί, το 2016, το αρχικό ποσό πώλησης ήταν 200 εκ. Εγιναν παζάρια, η τιμή έπεσε στο μισό και την αγόρασε τον περασμένο Μάιο. Μάλιστα σε μία κίνηση μελοψυχίας, ο 32χρονος Ντάρεν, επέτρεψε στον ετοιμόρροπο Χιου Χέφνερ να παραμείνει στην έπαυλη μέχρι το τέλος της ζωής του – και όταν πια τελεσθεί το μοιραίο η 30χρονη σύζυγος Χέφνερ, Κρίσταλ Χάρις, βάσει του συμβολαίου θα αδειάσει τη γωνιά.

Οι αδελφοί Μητρόπουλοι, ο Ντάρεν (αριστερά) και ο Ιβαν (δεξιά). Ο Ιβαν είναι ο μικρότερος και λιγότερο δραστήριος επιχειρηματικά. Ωστόσο είναι μάλλον δραστήριος ερωτικά. Στον Τύπο έχει δηλώσει: «Εχω πάει με τις περισσότερες γυναίκες που έχει πάει χοντρός άντρας. Μόνο ο Παβαρότι με ξεπερνάει»…

Η μέρα αυτή μάλλον δεν αργεί εξ ου και οι New York Times εξαπέλυσαν πριν λίγες μέρες ρεπορτάζ για να ανακαλύψουν τα μελλοντικά σχέδια του ελληνοαμερικανού, νεαρού επιχειρηματία για την αληθινή ευκαιρία που ονομάζεται «Playboy Mansion».

Κανείς δεν είπε τίποτα. Ούτε η εταιρεία Playboy, η οποία επίσης βγαίνει στο σφυρί με τιμή έναρξης τα 500 εκ., ούτε οι μεσίτες, ούτε οι Μητρόπουλοι, ούτε οι Χέφνερ, ούτε φίλοι και γνωστοί όλων των ενδιαφερόμενων.

Πάντως η Playboy Enterprises πουλιέται αυτό είναι βέβαιο. Και η ιδέα για την πώληση, ήρθε όταν βγήκε στο σφυρί η έπαυλη. Τότε, σύμφωνα με τα λεγόμενα των μεσιτών, προέκυψε ενδιαφέρον «για όλο το πακέτο» – «πράγμα το οποίο εξετάστηκε από τους ιδιοκτήτες και… γιατί όχι;». Σήμερα η εταιρεία είναι μάλλον πεσμένη. Ουσιαστικά τα κέρδη προέρχονται από την ενοικίαση του λογοτύπου και το 40% των εσόδων, εισπράττεται από την Κίνα – όπου παρεμπιπτόντως δεν εκδίδεται το περιοδικό.

Ο πατέρας Ντιν Μητρόπουλος, ο δισεκατομμυριούχος του junk food, δεν βρήκε καμία ενδιαφέρουσα ευκαιρία για να επενδύσει στην Ελλάδα, όταν ήρθε το 2012 και το 2014

Σύμφωνα δε με τα λεγόμενα των μεσιτών, οι ενδιαφερόμενοι είναι και Αμερικανοί και αλλοδαποί και δεν έχουν σχέση με τον χώρο των αμερικανικών media.

Για την ιστορία, το περιοδικό Playboy το ίδρυσε ο Χιου Χέφνερ το 1953 και ο Ντάρεν Μητρόπουλος δεν το αγόρασε πακέτο με το σπίτι. Ομως ως παλιό, ξεπερασμένο προϊόν, το οποίο θα μπορούσε να αγοράσει φτηνά και εν συνεχεία να μεταπουλήσει ακριβά – ίσως τον ενδιαφέρει. Εξάλλου ο ίδιος ειδικεύεται ακριβώς σε αυτό.

Σύμφωνα με το εταιρικό βιογραφικό του, ο Ντάρεν Μητρόπουλος, ειδικεύεται «στην ανάπτυξη πολιτικών μάρκετιγκ, οι οποίες συνδέουν την εκάστοτε (σ.σ. ξεπεσμένη) μάρκα με το σημερινό αγοραστικό κοινό – τόσο στην αγορά καθαυτή όσο και στην ποπ κουλτούρα».

Ο 90χρονος Χιου Χέφνερ, βάσει συμβολαίου, θα κατοικεί στη βίλλα μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του, μαζί με την 30χρονη σύχυγό του Κρίσταλ Χάρις

Μέχρι στιγμής αυτό έχει καταφέρει στα τρόφιμα. Για παράδειγμα όταν η οικογένεια αγόρασε τα κονσερβοποιημένα μαγειρεμένα ζυμαρικά Chef Boyardee, ο Ντάρεν τα συνέδεσε στη διαφημιστική καμπάνια με αστέρες της επαγγελματικής πάλης. Όταν η οικογένεια αγόρασε την αμερικανική ζυθοποιία Pabst, επίσης ο Ντάρεν τη συνέδεσε με διάφορους σύγχρονους αστέρες της μουσικής, και τα κραιπαλιάσματά τους – π.χ. τα περίφημα πάρτι του διάσημου ράπερ Snoop Dogg.

Επίσης, μια φορά, δοκίμασε τις δυνάμεις του και στην εστίαση και μάλλον δεν τα πήγε άσχημα. Πιο συγκεκριμένα, το 2003, ο πατήρ Μητρόπουλος αγόρασε αντί 10 εκ. το διατηρητέο –αλλά σε αισχρή κατάσταση– «Κάστρο του Τέριταουν» στη Νέα Υόρκη. Το κάστρο είχε 45 δωμάτια και το είχε χτίσει ένας στρατηγός τον 19ο αιώνα για τον εαυτό του. Μετά θάνατον, η οικογένεια του στρατηγού δεν μπόρεσε να το συντηρήσει κι από τότε άρχισε να αλλάζει διαρκώς χέρια, μέχρι τελικής κατάρρευσης.

Το «Κάστρο του Τέριταουν» στη Νέα Υόρκη, το αγόρασαν οι Μητρόπουλοι το 2003 και (από ερείπιο) το μοσχοπούλησαν ως πολυτελές SPA. Τη διακόσμηση είχε αναλάβει ο Ντάρεν

Κι εκεί, πάνω στη δύσκολη στιγμή, ο Μητρόπουλος οραματίστηκε να το κάνει SPA με θέα τον ποταμό Χάντσον, όπερ και έπραξε.

Με την ανακαίνιση ασχολήθηκε ο υιός Ντάρεν. Ο πρώην γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου, δηλώνει σχετικά: «Θυμάμαι τον Ντάρεν να λέει συνέχεια “Θέλω να δω κι άλλα δείγματα χαλιών”. Στην ανακαίνιση ασχολήθηκε με τα πάντα. Από τον σχεδιασμό του SPA μέχρι την ολική αναβάθμιση του εστιατορίου και μέχρι κάθε λεπτομέρεια των υφασμάτων επίπλωσης».

Ο ράπερ Snoop Dogg διαφήμισε την ξεπερασμένη μπύρα Pabst των Μητρόπουλων και την έκανε trendy στο σύγχρονο κοινό

Ο Ντάρεν κι ο πρώην γενικός διευθυντής έγιναν φίλοι τελικά. Όταν ο τελευταίος πληροφορήθηκε την αγορά της έπαυλης Playboy τηλεφώνησε στον νεαρό Μητρόπουλο: «Του είπα, “αυτό κι αν είναι κομμάτι! Με τόσα υπνοδωμάτια (σ.σ. 29) θα χρειαστείς πανδοχέα…” Κι εκείνος απάντησε: “Ακούγεται τέλεια ιδέα. Ελα να το σχεδιάσουμε μαζί”». Σημειωτέον ένα από τα μεγάλα ατού της έπαυλης είναι ότι συνορεύει με το διάσημο γήπεδο γκολφ Los Angeles Country Club.

Το 2011 εντοπίστηκε στο νερό του μικρού σπηλαίου στην έπαυλη Playboy, το μικρόβιο του λεγεωνάριου, το οποίο προκάλεσε σε πολλούς επισκέπτες, βαριάς μορφής πνευμονία

Πάντως αν ο Ντάρεν Μητρόπουλος αποφασίσει να γίνει και πάλι ξενοδόχος, αναμένεται να υποστεί γκρίνια και εμπόδια από τη γειτονιά. Ηδη ο Σύλλογος Ιδιοκτητών της Περιοχής Holmby Westwood, τρίζει τα δόντια: «Εχουμε τις κεραίες σηκωμένες!», δηλώνει η πρόεδρος του συλλόγου. «Η παραμικρή νέα κίνηση για τη δημιουργία π.χ. ιδιωτικού κλαμπ ή κάποιου είδους ξενοδοχείου, θα έρθει αντιμέτωπη με τη σθεναρή αντίσταση του συλλόγου της γειτονιάς».

Στη γειτονιά μένει και ο πρόεδρος της Google, Ερικ Σμιντ. Αραγε θα ξεσηκωθεί κι αυτός με τον υπόλοιπο σύλλογο εναντίον του Μητρόπουλου;

The post Τι θέλει να κάνει ο Μητρόπουλος την έπαυλη Playboy; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα